Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Γιώργος Μεράντζας πρόσφερε τον νέο του δίσκο στον Δημήτρη Κουτσούμπα

Με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συναντήθηκε την Παρασκευή ο τραγουδιστής Γιώργος Μεράντζας και του πρόσφερε τον νέο του δίσκο, με τίτλο «Κόσμε που να σε γυρίσω». Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ.

Οκτώ τραγούδια του δίσκου υπογράφει ο σημαντικός στιχουργός - ποιητής Βαγγέλης Βελώνιας, εκλεκτός συνεργάτης του Γιώργου Μεράντζα. Ενα ποίημα είναι του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη, ένα του ποιητή Φώτη Αγγουλέ και ένα του Δημήτρη Λέντζου, επίσης σημαντικού σύγχρονου στιχουργού και ποιητή.

Τη μουσική των τραγουδιών συνθέτουν πολύ σημαντικοί δημιουργοί (παρατίθενται με αλφαβητική σειρά): Δύο τραγούδια ο Τάσος Γκρους, δύο ο Παντελής Θαλασσινός, δύο ο Ντάσο Κούρτι, δύο ο Δημήτρης Σίντος και από ένα οι Γιώργος Καζαντζής, Δημήτρης Μπάκουλης και Μανώλης Πάππος.

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο, μια ξεχασμένη και εξαιρετικά δύσκολη πρακτική των χρυσών εποχών της δισκογραφίας, με βάση την οποία οι μουσικοί παίζουν όλοι μαζί και ο τραγουδιστής ερμηνεύει σε πραγματικό χρόνο, προσδίδοντας στο τελικό αποτέλεσμα μία ευδιάκριτη αμεσότητα, που λείπει από τα περισσότερα σημερινά ηχογραφήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ