Σάββατο 28 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 29 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει τη δίωξη κομμουνιστών στη Ρωσία

Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει την δίωξη των κομμουνιστών στη ρωσική πόλη Τιουμέν.

Οπως σημειώνει: «Οι ρωσικές αρχές στην πόλη Τιουμέν στις 7 Νοέμβρη 2020, 103η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, απαγόρευσαν με το πρόσχημα της πανδημίας τις εκδηλώσεις της οργάνωσης του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, προχωρώντας στη βίαιη καταστολή τους, παρά την τήρηση από τους διοργανωτές των αναγκαίων υγειονομικών κανόνων. Επιπλέον, βιαιοπράγησαν και συνέλαβαν τον Γραμματέα της Οργάνωσης του ΚΕΚΡ και άλλα στελέχη της Οργάνωσης, ξεκινώντας διώξεις σε βάρος τους.

Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτές τις αντικομμουνιστικές ενέργειες των αρχών της πόλης του Τιουμέν, που εντάσσονται στην ιδεολογικοπολιτική επιχείρηση αποσιώπησης του επαναστατικού μηνύματος του Κόκκινου Οκτώβρη, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα φανερό μιας και οι αρχές είχαν επιτρέψει άλλου είδους μαζικές δραστηριότητες κι ενώ σε άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν σχετικές δραστηριότητες για την Οκτωβριανή Επανάσταση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους διωκόμενους Ρώσους συντρόφους μας και απαιτούμε από τις ρωσικές αρχές να σταματήσουν κάθε δίωξη σε βάρος των κομμουνιστών!

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ