«Το 2002, είναι έτος κοσμοϊστορικής σημασίας για τη χώρα μας. Τα πάντα αλλάζουν. Ο ελληνικός λαός θα ζει πολύ καλύτερα, το ευρώ θα αναβαθμίσει τη ζωή μας, η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή». Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε το νέο χρόνο ο κ. Σημίτης. Μόνο που εγώ και μεγάλο μέρος του εργαζόμενου λαού δεν καταλαβαίνουμε, τι είναι αυτό που θ' αναβαθμίσει τη ζωή μας με την εμφάνιση του ευρώ, όταν τα πάντα στρογγυλοποιούνται προς τα πάνω, προς όφελος πάντα των μεγαλεμπόρων και των αεριτζήδων, που θα κερδίσουν αρκετά δισ. στις τσέπες τους.
Πώς θα αναβαθμίσει τη ζωή του ένας χαμηλοσυνταξιούχος, απλώς γιατί η σύνταξή του των εκατό χιλιάδων δραχμών θα αντιστοιχεί με 293,47 ευρώ;
Επίσης έχω απορία σχετικά με το ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός. Από ποιο γεγονός βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Μήπως από το γεγονός ότι η χώρα μας θα πάψει να υφίσταται σαν κράτος, αφού ήδη έχει γίνει προτεκτοράτο και το έθνος μας διαλύεται, από πολλές απόψεις. Ηδη το εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας την αντικατέστησαν με τη σημαία της κομισιόν. Το στρατό μας τον κάνουν μισθοφορικό, η ελληνική δραχμή αντικαταστάθηκε με το ευρώ, ενώ μπαίνει στο στόχαστρο και η γλώσσα μας. Πρώτη θέση στα σχολειά πρέπει να πάρει η αγγλική και αυτήν να μαθαίνουν τα παιδιά ως δεύτερη, υποστήριξε πρόσφατα η κ. Διαμαντοπούλου.
Τι άλλο λοιπόν μας απόμεινε για να κάνουμε, ώστε να μη δυσαρεστήσουμε την ΟΝΕ, το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους; Ηδη έχει -και αυτό προ πολλού- δηλωθεί από τα επίσημα χείλη της κυβέρνησης: Να εξοντωθεί η τρίτη ηλικία, για να γλιτώσουν τα χρήματα που δίνονται για συντάξεις. Και για να υλοποιηθεί το σχέδιο της εξόντωσης μειώνουν τις συντάξεις και αποσύρουν φάρμακα που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, που είναι απαραίτητα για την υγεία τους.
Αυτό όμως το σχέδιο -πρέπει οι ιθύνοντες να το βάλουν καλά στο κεφάλι τους- δε θα τους περάσει. Οι συνταξιούχοι ξέρουν ότι με τον αγώνα τους, όπως το έχουν αποδείξει στο παρελθόν, θα κρατήσουν την Ελλάδα, μαζί με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό, στο ύψος που της πρέπει και όχι εκεί που σκοπεύουν να την οδηγήσουν».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ
Κερατσίνι, Πειραιάς