Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΛΟΥ
Οι εργαζόμενοι ζητούν εβδομαδιαία τεστ σε μαθητές και προσωπικό

Διενέργεια μαζικών COVID τεστ σε εβδομαδιαία βάση στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου ζητά με ομόφωνη απόφασή του ο Σύλλογος Προσωπικού.

Στο ΕΕΕΕΚ Βόλου φοιτούν 63 μαθητές με αναπηρία ηλικίας 15 - 25 ετών και το εμπλεκόμενο προσωπικό ανέρχεται σε 43 άτομα, πέραν των οδηγών και συνοδών που μεταφέρουν τους μαθητές καθημερινά, με 20 διαφορετικά δρομολόγια, στα οποία και εμπλέκονται και μαθητές των άλλων ειδικών σχολείων της πόλης.

Να σημειωθεί ότι το σχολείο τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας λόγω 4 διάσπαρτων κρουσμάτων στις αρχές Νοέμβρη, ενώ ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του στις 16/11.

Οπως εξηγεί ο Σύλλογος Προσωπικού, το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών δεν είναι σε θέση να φορά ή να κάνει σωστή χρήση μάσκας, ενώ οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο να τηρηθούν. Προσθέτει πως σε περιστατικά επιθετικών κρίσεων ή σε περιπτώσεις αυτοτραυματισμών, απαιτείται άμεση σωματική επαφή: «Αρκετοί μαθητές μας δεν αυτοεξυπηρετούνται, οπότε το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου είναι σε διαρκή επαφή χωρίς καμιά απόσταση, ενώ αρκετές φορές οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες λόγω και της σωματικής διάπλασης των εφήβων και ενήλικων μαθητών μας. Επιπλέον, πολλοί μαθητές δεν ακολουθούν ή δεν δέχονται να ακολουθήσουν εξαιτίας της διαταραχής τους σωστά τους κανόνες υγιεινής (...) με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού εντός της σχολικής μονάδας. Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι μαθητές μας δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν τυχόν αδιαθεσία τους παρά μόνο όταν έχουμε εμφανή συμπτώματα που γίνονται αντιληπτά από εμάς», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος. Επιπλέον, περιγράφει μια σειρά από κτιριακά προβλήματα που σε αυτές τις συνθήκες μεγαλώνουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος ζητά εβδομαδιαία τεστ στο προσωπικό αλλά και σε όσους μαθητές είναι σε θέση με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους. Αυτό το αίτημα του Συλλόγου κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης και Γιάννης Δελής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ