Παναγιώτης Σεϊτανίδης |
Ο Δημήτρης Ρέμπας προσφέρει 100.000 δρχ. (δεύτερη και τρίτη δόση) για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη των παλαίμαχων κομμουνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι ως το τέλος της ζωής τους έμειναν πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού, του κουνιάδου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΙΤΣΑ και του αδερφού του ΚΩΣΤΑ ΡΕΜΠΑ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα.
* * *
Φωτ.
Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μας ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΕΝΑΤΟΥ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 95.000 δρχ.
Η ΚΟΒ Παιδείας του 4ου Διαμερίσματος
* * *
Φωτ.
Ο Νίκος Δρούμπουλας από το Κεράσοβο Πωγωνίου πρόσφερε στη ΝΕ Ιωαννίνων 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και την ανέγερση Γραφείων στα Γιάννενα, στη μνήμη του αδελφού του ΜΠΑΜΠΗ ΔΡΟΥΜΠΟΥΛΑ, παλαίμαχου κομμουνιστή, θανατοποινίτη, ο οποίος κρατήθηκε στις φυλακές 15 χρόνια και πέθανε στις 12 Δεκέμβρη 1995. Και στη μνήμη της αδελφής του ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ ΔΡΟΥΜΠΟΥΛΑ, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία έζησε πολιτικός πρόσφυγας 37 χρόνια στην Τασκένδη και πέθανε πριν από 5 χρόνια.
* * *
Φωτ.
Ο Δημήτριος Γουλόπουλος, αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ από το Γραμματικό Καρδίτσας, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου», 10.000 δρχ. στη μνήμη της αδελφής του ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ η οποία σκοτώθηκε το 1949. Της αφιερώνει και ένα ποιηματάκι από το οποίο δημοσιεύουμε μερικούς στίχους. «Το χάρο τον ενίκησες/ στα πιο ψηλά αλώνια/με τις Σουλιώτισσες μαζί/ κοιμάσαι τώρα αιώνια».
Θεμιστοκλής Ζαφειρόπουλος |
Φωτ.
Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ. Τον γνώρισα το 1952 όταν επιστρέφαμε από την εξορία. Μας επισκέφθηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Αργότερα όταν δικαζόμουνα στο Στρατοδικείο Λάρισας, ο Θεμιστοκλής Ζαφειρόπουλος υπεράσπιζε πολλούς αγωνιστές, χωρίς αμοιβή. Ακόμη, πλήρωνε και ο ίδιος τα χαρτόσημα, όταν άλλοι δικηγόροι «συμβούλευαν» τους συγγενείς των κρατουμένων να πουλάνε περιουσιακά τους στοιχεία για τις δαπάνες της δίκης.
Προσπαθώντας εγώ να αντιμετωπίσω την προκλητική και κτηνώδη συμπεριφορά του Βασιλικού Επίτροπου, προς το πρόσωπο μιας αγωνίστριας 21 χρόνων, δήλωσα ότι είμαι κομμουνίστρια, αυτός έγινε πιο επιθετικός και υβριστικός. Τότε, επειδή δεν είχα δικηγόρο, ο Θεμιστοκλής Ζαφειρόπουλος δήλωσε ότι αναλαμβάνει, χωρίς αμοιβή, την υπεράσπισή μου.
Το ήθος του αγωνιστή το είχαν διαπιστώσει και καταγράψει και οι πατριώτισσές του, οι δασκάλες μας, Ελένη Φαλιάγκα και Χώρα Καφαντάρη.
Αυτή η συμπεριφορά του Θεμιστοκλή Ζαφειρόπουλου ας αποτελέσει παράδειγμα για τους νέους αγωνιστές.
Στη μνήμη του προσφέρω 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Περισσού, στο ΚΚΕ, στα ιδανικά του οποίου έμεινε πιστός ως το θάνατό του.
Ρίτσα Τσιακίρη
Κούλα-Σούλα
* * *
Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, τα μέλη του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ, πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου: Νώντας Χαϊδεμένος και Νικολέττα Τσακαρισιάνου από 50.000 δρχ., Ελένη Ντάγιου και Σταύρος Σιαμαντάς από 15.000 δρχ., Λευτέρης Ολύμπιος, Ηλίας Καρατζάς, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φίλος Σιδερός, Χρυσούλα Κεφάλα και Νίκος Παπαοικονόμου από 10.000 δρχ., Φώτης Μαρέτης, Θανάσης Τσακιράκης, Λάζαρος Μπάγιας από 5.000 δρχ.
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης |
Παναγιώτης Μανίτσας |
Μπάμπης Μπενάτος |
Κώστας Ρέμπας |