Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
H πιο δύσκολη επόμενη μέρα

INTIME SPORTS

Στον βασικό στόχο της πρόκρισης στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ στρέφεται πλέον η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μετά την αποτυχία της να καταλάβει την 1η θέση στον 4ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League και να ανέβει στην 2η κατηγορία. Η Εθνική έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ στην τελευταία αγωνιστική, τερμάτισε 2η και η άνοδος πήγε στους Σλοβένους. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η ελληνική ομάδα δεν καταφέρνει να υλοποιήσει το στόχο της στη διοργάνωση, καθώς πέρυσι είχε υποβιβαστεί από τη 2η κατηγορία.

Για «γλυκόπικρη γεύση» που άφησε στην Εθνική η παρουσία της στη φετινή διοργάνωση έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ, καθώς - όπως είπε - υπάρχει μεν απογοήτευση που δεν ήρθε η άνοδος, αλλά και ικανοποίηση για τις εμφανίσεις της ομάδας. Για να δικαιολογήσει την αποτυχία ο Ολλανδός κόουτς στάθηκε στο σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία φάσεων, εν συνεχεία όμως εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας, λόγω των πολλών νεαρών παικτών που εντάχθηκαν στην Εθνική, παρουσιάζοντας βελτίωση αλλά και όρεξη για δουλειά από εδώ και στο εξής, ενώ εκτίμησε ότι οι επιτυχίες θα έρθουν για την αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

  • Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου για την τελευταία αγωνιστική, το Κόσοβο νίκησε 1-0 τη Μολδαβία.
  • Η τελική βαθμολογία: Σλοβενία 14, Ελλάδα 12, Κόσοβο 5, Μολδαβία 1.
Σε καλύτερη θέση ενόψει προκριματικών Μουντιάλ

Παρά τη μη επίτευξη του στόχου για άνοδο στη 2η κατηγορία του Nations League, η Εθνική αποκόμισε κάτι θετικό από την παρουσία της φέτος στη διοργάνωση: Χάρη στη βαθμολογική συγκομιδή της και σε συνδυασμό με ευνοϊκά γι' αυτήν αποτελέσματα σε άλλους ομίλους, ανέβηκε από το 4ο στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας των Εθνικών ομάδων που θα μπουν στην κλήρωση στις 7/12 για τον καταρτισμό των ευρωπαϊκών ομίλων της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ 2022, κι έτσι αναμένεται να έχει σχετικά πιο ευνοϊκή κλήρωση σε σχέση με τις τελευταίες φορές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ