Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΤΟ

«Σκέψου η ζωή να τραβάει το δρόμο της / και συ να λείπεις. / Ν' άρχονται οι Ανοιξες με πολλά διάπλατα παράθυρα / και συ να λείπεις. / Ενα ανθισμένο δέντρο να σκύβει στο νερό / πολλές σημαίες ν' ανεμίζουν στα μπαλκόνια / και συ να λείπεις.

Να λείπεις - δεν είναι τίποτα να λείπεις / Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει / θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο!» (από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου).

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που «έφυγες», μα είσαι πάντα εδώ, μας συντροφεύεις, μας δίνεις δύναμη! Στη μνήμη του λατρεμένου συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΣΜΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εθνικής Τράπεζας.

Σία - Σωτήρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της φίλης και συντρόφισσας ΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΝΗ, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ η Βίκυ Χαρισιάδη 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δημοσίου Δ1, και η Χριστίνα Σκαλούμπακα 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο πατέρας μου ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, από την Παπαδού Ολυμπίας, συνειδητοποίησε το ρόλο των ιμπεριαλιστών στη Μικρασιατική Εκστρατεία, στην οποία συμμετείχε δύο χρόνια. Οταν τέθηκε ζήτημα αντίστασης ενάντια στην τριπλή κατοχή, πρωτοπόρος οργάνωσε τους συνοικισμούς στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ. Μετά την απελευθέρωση, τρεις φορές οι Χίτες προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν, ώσπου τελικά τον συνέλαβαν μετά τη μάχη της Παπαδούς το 1948 μεταξύ ΔΣΕ και Χιτών. Τον φυλάκισαν σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα, μέχρι που, το 1950, αθωώθηκε από το Κακουργιοδικείο Τρίπολης. Πέθανε στα 77 του χρόνια το 1977, στις 10 Δεκέμβρη.

ΜΑΡΙΓΩ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΓΩ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η μάνα μου ΜΑΡΙΓΩ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, άξια γυναίκα στη ζωή, στην οικογένεια, στην Αντίσταση. Στον Εμφύλιο με πέντε παιδιά εκπατρισμένα, αφού η ίδια έκανε στα κρατητήρια της Κρέστενας το 1949 μαζί με τον δυόμισι χρονών γιο της, με τον άντρα της στη φυλακή και τον μεγάλο γιο της στον Δημοκρατικό Στρατό. Πέθανε στα 93 της, στις 15 Γενάρη 1995.

Με σεβασμό στη μνήμη των γονιών μου, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Παρασκευής.

Ο γιος τους σ. Γιάννης Αναστόπουλος


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ
ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ