Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Συνεχίζει τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών των μουσικών

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) με ανακοίνωσή του που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ενημερώνει τα μέλη του για το τι ισχύει μέχρι στιγμής σε σχέση με τα επιδόματα και ποιοι δικαιούνται να λάβουν και τι.

Ακόμα ενημερώνει ποιοι μουσικοί μένουν εκτός από τα μέτρα στήριξης: Οι μουσικοί που δουλεύουν σε δημοτικά ωδεία και οι συμβάσεις τους δεν αναστέλλονται. Εχουν δικαίωμα πληρωμής κανονικά της σύμβασής τους, που όμως συνήθως είναι ένα μικρό ποσό, το οποίο τους στερεί τη δυνατότητα να ενταχθούν στην επιδότηση των Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και να μπουν σε αναστολή από άλλη εργασία (π.χ. ιδιωτικό ωδείο). Οι μουσικοί που για οποιονδήποτε λόγο δεν γράφτηκαν εντός προθεσμίας στο Μητρώο Καλλιτεχνών. Ο ΠΜΣ ζητάει να τους δέχεται η πλατφόρμα ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς στήριξη. Οι μουσικοί που ετεροαπασχολήθηκαν τους τελευταίους μήνες (και έχουν ενεργές συμβάσεις πλήρους μισθολογικού μήνα). Οι παραπάνω, ανάλογα με το πού εργάζονταν, μπορούν να ενταχθούν από τους εργοδότες τους σε αναστολή και να είναι δικαιούχοι του επιδόματος Νοέμβρη.

Ο ΠΜΣ απαιτεί από την κυβέρνηση:

-- Να προχωρήσει άμεσα τις πιστώσεις των λογαριασμών των δικαιούχων του επιδόματος για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και να ενταχθούν σε αυτό και όσοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Καλλιτεχνών.

-- Να δοθεί η δυνατότητα να πάρουν την επιδότηση της αναστολής και οι εργαζόμενοι που το δικαιούνται και έχουν σύμβαση σε δημοτικό ωδείο.

-- Να επεκταθεί η επιδότηση Σεπτέμβρη - Οκτώβρη για όσο διάστημα κρατούν κλειστούς τους χώρους που εργάζονται οι μουσικοί.

-- Να είναι δικαιούχοι της μείωσης ενοικίου, όπως συμβαίνει και με τις αναστολές εργασίας, και οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες που επιδοτήθηκαν για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη.

Κλείνοντας σημειώνει πως όποια στήριξη δεν χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε από τους αγώνες που συλλογικά δόθηκαν και τονίζει: «Από την άλλη, τα αιτήματά μας και οι διεκδικήσεις μας δεν σταματούν σε ένα επίδομα 534 ευρώ που έχει καθυστερήσει 3 μήνες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κάλυψη των αναγκών μας, για τη ζωή, την υγεία και την πρόσβαση όλου του λαού στον Πολιτισμό.

Lockdown να μπει στην πολιτική της κυβέρνησης και όσων οδήγησαν τον κλάδο μας σε αυτήν την κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ