Σάββατο 7 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 8 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΙΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ(Λάκης)
ΣΤΙΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ(Λάκης)
ΦΩΤΟ

Στις 11 Νοέμβρη 2020 συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΧΡΗΣΤΟΣ Αθανασίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε στα Αργυρά Πατρών το 1913. Συνεπής αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη για το ΚΚΕ. Στάθηκε πάντα πιστός και αταλάντευτος υποστηρικτής και υπερασπιστής των ιδεών και θέσεων του κομμουνισμού μέχρι την τελευταία του πνοή. Με το παράδειγμά του μας δείχνει το δρόμο που ταύτισε τη ζωή του, με την ατσάλινη πεποίθηση πως αυτός ο κόσμος θα αλλάξει, όπως τον οραματίστηκαν ο ίδιος και οι σύντροφοί του. Εξορίστηκε στη Γυάρο, στη Μακρόνησο και τη Λήμνο. Εμείς οι απόγονοί του οφείλουμε να έχουμε στη μνήμη μας αυτούς τους ματωμένους τόπους εξορίας σαν φωτεινούς γαλαξίες που θα οδηγούν στην πραγμάτωση των ονείρων μας για μία δικαιότερη κοινωνία για την οποία θυσιάστηκαν.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα Αγγελική και η θυγατέρα του Σταυρούλα

***

ΦΩΤΟ

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται στις 8 Νοέμβρη, μέρα της γιορτής του, που «έφυγε» από κοντά μας ο ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΒΙΛΥ), ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατο. Ηταν ένας άνθρωπος που αποτέλεσε την ψυχή της Ενωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης και ιδρυτή της Ενωσης Σκακιστών Καλαμαριάς, που πάνω από 30 χρόνια αφιέρωσε τον προσωπικό του χρόνο στη στήριξη και ανάδειξη του σκακιού στη Θεσσαλονίκη, συνετέλεσε ώστε να ενταχθεί το σκάκι στη σχολική ζώνη, συμμετέχοντας σε όλα τα Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά, ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βότση.

Ο φίλος Μ. Ν.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ Ευαγγέλου ΔΑΝΕΛΑΤΟΥ. Ενας χρόνος πέρασε αφότου «έφυγε» για τη γη της ανυπαρξίας, κατά την προσφιλή του έκφραση. Ενας χρόνος πέρασε που ζει στις μνήμες και τις καρδιές όσων τον αγάπησαν.

Αντί μνημοσύνου η σύζυγός του Ρεγγίνα και τα παιδιά του Βαγγέλης και Ελένη προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που τον εξέφραζε από την πρώτη στιγμή της πολιτικής του συνειδητοποίησης μέχρι το τέλος του, καθώς ακράδαντη θέση του ήταν ότι μόνο η μαρξιστική - λενινιστική θεώρηση και πρακτική δικαιώνει την ατομική και συλλογική ύπαρξη.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης και μονάκριβης μανούλας μου ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ερευνητικών Κέντρων.

Ξανθή Παπαγεωργίου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα, παππού και προπάππου ΜΗΝΑ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΥ και της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς ΔΗΜΗΤΡΑΣ που χάσαμε πρόσφατα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέντρου 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η οικογένεια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΤΑΚΗ) ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, που στις 12/11/2017 «έφυγε» από τη ζωή, η σύζυγός του Χριστίνα και ο γιος του Κυριάκος προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 80 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά.

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο Δημήτρης Καρακώστας, από τον Παλαμά Καρδίτσας, προσφέρει 20 ευρώ στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ.

  • Η @@@@Μπέντα - Πλιάτσικα προσφέρει 50 ευρώ στην ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στη μνήμη του αγωνιστή της αγροτιάς και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ (φωτ.), καθώς και στη μνήμη των αγροτών γονιών της, ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ ΜΠΕΝΤΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ.
  • Η Μαρία Ντάλα και τα παιδιά της, στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Καρδίτσας.
  • Στη μνήμη του συγχωριανού και παιδικού μου φίλου ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, το ποσό των 50 ευρώ.

Δημακόπουλος Σεραφείμ

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 9 δύσκολοι μήνες από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο σύντροφος ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ. Σαράντα τρία χρόνια αταλάντευτος κομμουνιστής, υπηρέτησε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του τα ιδανικά του ΚΚΕ μέσα από την κομματική και συνδικαλιστική του δράση. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΚΙΔΕ Κέντρου, για την οικονομική του στήριξη στους αγώνες που έρχονται.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα Ελένη και ο γιος του Θάνος.

Βαδίζουμε στα χνάρια του και συνεχίζουμε.

  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΕΤΡΑ, ακούραστου και ανιδιοτελούς κομμουνιστή, σύντροφοι και φίλοι από το Περιστέρι προσφέρουμε 530 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου - Αγ. Τριάδας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και συζύγου ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ που «έφυγε» πριν από 4 χρόνια από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Φαρμάκου (κέντρο) της ΤΟ Βιομηχανίας.

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η κόρη Γ. Τ.

Η σύζυγος Δ. Τ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΓΚΛΗ και της αδελφής μας ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής.

Γεώργιος Τριανταφύλλης - Μαρία Μαγκλή

***

ΦΩΤΟ

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΛΗΣ γεννήθηκε το 1921 στο Σιβρισάρι της Μικράς Ασίας και ορφάνεψε νωρίς από μητέρα, στα 14 χρόνια του. Το Μάρτη του 1943 βγήκε αντάρτης στο πλευρό του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο «Λογοθέτης» και με ταγματάρχη τον Σωτήρη Τσιτσιπή από το Δαδί, με το ψευδώνυμο «Λοκρός». Στις 25 Φλεβάρη 1945 παραδίδει το όπλο του στο χωριό Λαδικού της Υπάτης με τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Φυλακίστηκε στις φυλακές Θεσσαλονίκης, Τρίπολης και Κεφαλονιάς και εξορίστηκε στα Γιούρα και τη Μακρόνησο, στο 2ο Τάγμα, όπου υπέστη σκληρούς βασανισμούς.

Στη μνήμη του πατέρα μου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγε» από κοντά μας στις 19/9/2015, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Φρυγίας.

Παναγιώτης Καρπουζλής

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Σεπτέμβρη 2020 «έφυγε» από κοντά μας αιφνίδια η ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΣΣΑΡΑ, 85 ετών, μια αγνή και σταθερή οπαδός του Κόμματος, που στήριξε μέχρι το τέλος με πείσμα και αγωνιστικότητα τις αρχές του για το δίκιο του λαού μας. «Εφυγε» άδικα, πληρώνοντας με τη ζωή της την ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας. Η απώλειά της αφήνει σε όλους μας ανείπωτο πόνο και οργή.

ΜΠΟΥΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΠΟΥΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Στη μνήμη της ο σύζυγός της Δημήτρης, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Ο Κώστας Μπάρλας και η Κυριακή Καμαρινού, με σεβασμό στη μνήμη της αγαπημένης συμπεθέρας Αργυρώς, προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΣΤΙΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Λάκη), προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ουρανία Στίνη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, ο σύντροφος Κανελλόπουλος Δημήτρης προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου, αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού μας ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ προσφέρουμε 200 ευρώ προς το μοναδικό και αληθινό κόμμα, το αγαπημένο του ΚΚΕ. Η ιδεολογία του κόμματος αυτού αποτελεί για εμάς και θα έπρεπε για κάθε άνθρωπο πηγή αλήθειας και ελπίδας για την πορεία μας στη ζωή. Διανύουμε μια πολύ δύσκολη και βρώμικη εποχή από κάθε πλευρά και οι ιδέες αυτές μας ατσαλώνουν με δύναμη, θάρρος, αποφασιστικότητα και εντιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τα απαράδεκτα και ανήθικα εμπόδια του καπιταλισμού. Θα υπάρχει πάντα στη σκέψη μας αυτός ο ακλόνητος ιδεολόγος.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 8/11 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, προέδρου των νεφροπαθών του νομού Θεσσαλονίκης. Στη μνήμη του αγωνιστή της ζωής και του κινήματος των ΑμεΑ η σύζυγός του Αναστασία Σιβρή προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτικών συνοικιών της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Στις 6 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ. Στη μνήμη του η σύζυγός του Δήμητρα και τα παιδιά του Γιάννης και Βασίλης προσφέρουν στο ΚΚΕ, που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις, το ποσό των 130 ευρώ.

  • Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ η αδερφή του Κίτσα Σαχινίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΓΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΓΚΑΣ
***

Στη μνήμη της συντρόφου μου ΜΑΡΙΑΣ προσφέρω 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Βασ. Κοσμάς

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων και αξέχαστων ΤΟΥΦΕΚΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΤΟΥΦΕΚΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ και ΡΕΓΚΑ ΓΙΑΝΝΗ τα παιδιά και τα εγγόνια προσφέρουν 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟ Κάτω Ιλίου.

Μ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΧΙΛΑ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 13 Αυγούστου 2020, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ραχών Ικαρίας το ποσό των 80 ευρώ. Θα είσαι πάντα στο νου και την καρδιά μας με πολλή αγάπη και ευχαριστίες για όσα με τον πατέρα μας προσφέρατε.

Τα παιδιά σου

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» πριν από λίγες μέρες από κοντά μας ο συναγωνιστής ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΠΡΟΥΚΟΣ, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου τα τελευταία 10 χρόνια. Ξεχώριζε για την αγωνιστικότητα, τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, τη σεμνότητα, την υπομονή και την επιμονή στο να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά του τον έκαναν αγαπητό σε όλους τους συνταξιούχους που τον γνώριζαν. Μπροστάρης όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα των συνταξιούχων αλλά και στις κινητοποιήσεις για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα στο δήμο Ζωγράφου. Στάθηκε όρθιος σ' όλη τη ζωή του στον αγώνα για να αλλάξει αυτή η κοινωνία, να πιστέψει ο γίγαντας λαός στη δύναμή του, να πάρει στα χέρια του την εξουσία. Η μόνη μάχη που έχασε ήταν αυτή με την αρρώστια.

Σύντροφοι και φίλοι από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων, 205 ευρώ στο κόμμα του, το ΚΚΕ, που όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε και υπηρέτησε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αλύγιστων εξόριστων αγωνιστών του Γ' Τάγματος Σκαπανέων της Μακρονήσου ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΓΙΩΡΓΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΜΑΡΑΦΟΥΛΑ, που στήριξαν μέχρι το τέλος της ζωής τους το ΚΚΕ, προσφέρουμε μέσω της ΤΕ Αρκαδίας το ποσό των 100 ευρώ για το Μνημείο της Μακρονήσου.

Τα παιδιά τους Θανάσης και Δημήτρης Ζαρόγιαννης, Κώστας και Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Κατερίνα και Αθανασία Ζαχαροπούλου


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Yannis Zacharakis

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΝΕΛΑΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΝΕΛΑΤΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΠΡΟΥΚΟΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΠΡΟΥΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΣΣΑΡΑ
ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΣΣΑΡΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΓΚΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΓΚΛΗ

ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ
ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥΦΕΚΣΗ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥΦΕΚΣΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΦΕΚΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΦΕΚΣΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΧΙΛΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΧΙΛΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ