Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στην εργατική κινητοποίηση στο Παρίσι στις 17 Οκτώβρη

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στην κινητοποίηση των γαλλικών σωματείων και εργαζομένων που διοργανώνεται στις 17 Οκτώβρη στο Παρίσι και που στην πρώτη γραμμή της βρίσκονται τα αγωνιστικά σωματεία - μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στη Γαλλία.

Σε μήνυμά του προς αυτά τα σωματεία τονίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Συνάδελφοι, σας συγχαίρουμε για αυτήν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία σας, που "αγκαλιάζει" όλη τη χώρα. Παρακολουθούμε εδώ και ένα μήνα τους "σταθμούς" της, με κινητοποιήσεις στη Μασσαλία, στη Λιόν, στη Λιλ, στον γαλλικό βορρά και όπου αλλού χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης στη Γαλλία, για το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρέπεια, αλλά και με άλλες δράσεις, για την προστασία των ανέργων, ενάντια στις απολύσεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε σίγουροι ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν θα συγκλίνουν στο Παρίσι στις 17/10 σε μια μεγάλη εργατική - λαϊκή κινητοποίηση».

Αναφερόμενο στην πολύπλευρη επίθεση στην εργατική τάξη σε όλους τους τομείς την οποία εξαπολύουν οι καπιταλιστές με πρόσχημα την πανδημία, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει:

«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, θεωρούμε ότι οι αγώνες των εργατών σε κάθε χώρα και η διεθνής αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών είναι η μόνη δυνατή διέξοδος. Οι αγώνες αυτοί μπορούν να φέρουν στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργατών. Γιατί όπως λέτε στη Γαλλία, αγαπητοί συνάδελφοι, στην πανδημία φάνηκε ότι τίποτα δεν λειτουργεί χωρίς εμάς τους εργάτες. Κανένα αφεντικό δεν μπήκε πίσω από τα μηχανήματα στα εργοστάσια. Κανένα αφεντικό δεν έκατσε στο τιμόνι των φορτηγών, ή πίσω από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Οπως λέμε στην Ελλάδα, χωρίς τους εργάτες γρανάζι δεν γυρνά, γι' αυτό μπορούμε χωρίς αφεντικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ