Τρίτη 1 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βασίλης Σαουλίδης
Βασίλης Σαουλίδης
+Φωτ.

Ο σύζυγός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΝΤΡΑΣ, ο οποίος πέθανε το 1995, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, όπως και όλη η οικογένειά του. Στον εμφύλιο, ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε αταλάντευτος στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του σοσιαλισμού.

Ο πατέρας μου ΜΗΤΣΟΣ ΡΙΖΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, ήταν γραμματέας της περιφέρειας Αγιάς. Στην Κατοχή πιάστηκε και φυλακίστηκε από τους Ιταλούς, ως την αποχώρησή τους. Δολοφονήθηκε στη Σωτηρίτσα Αγιάς το 1950.

Ο αδελφός μου ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΙΖΑΚΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στα 17 χρόνια του στο Γράμμο.

Στη μνήμη τους προσφέρω 40.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Βασιλική Μπαντρά

* * *

ΦΩΤ.2

Πέρασαν 6 χρόνια από τις 2 Γενάρη 1996, που έφυγε για πάντα από κοντά μας στα 44 χρόνια του ο μονάκριβος και πολυαγαπημένος μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΤΣΑΡΗΣ, γιατρός - παθολόγος, μέλος του ΚΚΕ. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο. Πολυαγαπημένε μας Κώστα, αν και πέρασαν 6 χρόνια, θα παραμένεις πάντα ζωντανός στη μνήμη μας.

Στις 14 Μάη 1996, με σοβαρά κλονισμένη την υγεία της, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το χτύπημα από τον πρόωρο θάνατο του μονάκριβου παιδιού της και 4 μήνες αργότερα άφησε την τελευταία πνοή της η πολυαγαπημένη μας και αξέχαστη ΘΕΟΠΟΥΛΑ ΠΙΤΣΑΡΗ. Αγαπημένοι μας, στην καρδιά μας θρονιάστηκε η θλίψη και ο πόνος από το χαμό σας. Δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ.

Κώστας Πιτσαρής
Κώστας Πιτσαρής
Στη μνήμη τους προσφέρουμε 60.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Τρικάλων, 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ, 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΕΠΠ και 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ.

Ο πατέρας του Κώστα και σύζυγος της Θεοπούλας Βασίλης Πιτσαρής

Η σύζυγος του Κώστα Ρούλα Πιτσαρή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των ταξικών αγώνων, από τους Σιταγρούς Δράμας, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης, 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Πόπη και Γιώργος Καζαντζίδης

* * *

Φωτ.

Τον περασμένο Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της ΜΑΡΙΑΣ ΝΟΤΟΓΛΟΥ.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Στέλιος, τα παιδιά Ευαγγελία και Χάρης, οι εγγονές Βαλεντίνη και Μαριαλένα και η αδελφή Ελένη Αναγνώστου, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και του ΕΑΜ και του ΘΟΔΩΡΟΥ ΖΩΡΑ (Φώτου Πασχαλινού) ποιητή, γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, του ΣΑΚΗ ΚΟΡΦΙΑΤΗ, στελέχους του ΚΚΕ, οι οποίοι πιάστηκαν στην Αμαλιάδα στις 20 Νοέμβρη 1943, βασανίστηκαν επί δύο βδομάδες και εκτελέστηκαν στην Πάτρα στις 4 Δεκέμβρη μαζί με άλλους 60 πατριώτες, τα αδέρφια του Γ. Συριόπουλου Νίκη και Κώστας προσφέρουν 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Μανώλης Πασχαλινόπουλος
Μανώλης Πασχαλινόπουλος
* * *

ΦΩΤ.

Στις 14 του Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του του αγαπημένου μας ΤΑΣΟΥ ΠΑΝ.ΓΡΑΒΑΡΗ.

Για να τιμήσουμε τις παρακαταθήκες που μας άφησε προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 80.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 20.000 δρχ. στο Ρ/Σ «902».

Η γυναίκα του Ευτυχία Μορίκη - Γράβαρη

Τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ήταν συνεπής στις αρχές του ΚΚΕ και καλός οικογενειάρχης.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό του η σύζυγός του Ουρανία, η κόρη του Φωτεινή, ο γιος του Δημήτρης και ο εγγονός του Σάββας προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω, 15.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΑΛΗ Ακροναυπλιώτη, συνδικαλιστή, μέλους του Παραρτήματος Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ, συνεπούς αγωνιστή για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Καίτη

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝΟΥ, της αδελφής μου ΟΛΓΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ και των ηρωικών νεκρών του ΔΣΕ, οι οποίοι κατάγονταν από το Κλειστό Αρτας: ΚΩΣΤΑ, ΒΑΣΙΛΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ, προσφέρω, μέσω ΝΕ Αρτας, 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Μαρία Νότογλου
Μαρία Νότογλου
Αντωνία Πάνου


Θεοπούλα Πιτσαρή
Θεοπούλα Πιτσαρή

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΩΡΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΩΡΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ