Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δύο νεκροί μετά από πυροβολισμούς στο Ουισκόνσιν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν, δύο απ' αυτούς θανάσιμα, αργά το βράδυ της Τρίτης στην πόλη Κενόσα στο Ουισκόνσιν, κατά την τρίτη συνεχόμενη μέρα διαδηλώσεων και ταραχών που πυροδοτήθηκαν από τον πισώπλατο πυροβολισμό από αστυνομικούς του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ («New York Times» κ.ά.) για πολλές ώρες υπήρχαν οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με την αστυνομία να επιτίθεται με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ, απειλώντας το πλήθος με συλλήψεις επειδή παραβίαζε την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί από τις αρχές της πόλης για μετά τις 8 το βράδυ.

Μια ομάδα διαδηλωτών κατέφυγε σε ένα βενζινάδικο, όπου οπλισμένοι άντρες εμφανίστηκαν να υπερασπιστούν την ιδιοκτησία τους και αργότερα πλησίασαν αστυνομικές δυνάμεις και θωρακισμένα οχήματα. Μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αργότερα ο 17χρονος Κάιλ Ριτενχάουζ συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, καθώς φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τους δύο ανθρώπους. Συνελήφθη στο Ιλινόι και κατηγορείται για εκ προθέσεως ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, δήλωσε αξιωματούχος του δικαστηρίου του Λέικ Σίτι.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως θα σταλούν ομοσπονδιακές δυνάμεις επιβολής του νόμου για την «αποκατάσταση του νόμου και της τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ