Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Σε απολογητικό ύφος...

«Είμαστε θύματα των περιστάσεων». Αυτό είναι περίπου το «ζουμί» της συνέντευξης που παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κορνίλιους Σιρχάουζ και ο διευθύνων σύμβουλος, Πέτρος Στάθης. Η προσπάθεια εμφανής (αν και μάλλον αποτυχημένη). Ν' αναστραφεί το αρνητικό κλίμα και οι δυσμενείς εντυπώσεις για ιδιοκτησία και διοίκηση. Αμφότεροι, λοιπόν, επιδίωξαν να ερμηνεύσουν τη «σκληρή» πραγματικότητα με τη λογική «του μη χείρον βέλτιστο». Στόχος και αιτία φαίνονται σε μια αποστροφή των λόγων του αλλοδαπού εκπροσώπου της NETMEND: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους οπαδούς. Πρέπει να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ομάδα χωρίς ακρότητες. Θα συζητήσω με τους συνεργάτες μου αν θα πάω το Σάββατο στο γήπεδο. Δε φοβάμαι, αλλά δε θέλω να δυναμιτίσω την ατμόσφαιρα»...

Προφανής γραμμή η μετάθεση των ευθυνών και η υποβάθμιση των γεγονότων. Για τη μετεγγραφική αποτυχία ευθύνεται η χρονική στιγμή που «χάλασε» του Κωνσταντίνου («έμειναν ελάχιστα περιθώρια») λόγω της απόφασης Θεοδωρίδη και οι υψηλές απαιτήσεις άλλων στόχων. Για τους αποκτηθέντες «είναι πρόχειρες λύσεις, αλλά αποτελούν εισηγήσεις του προπονητή (...). Η ιδιοκτησία στηρίζει την ομάδα, αλλά υπεύθυνοι για τ' αποτέλεσμα είναι οι παίχτες (...). Μέσα σ' έξι μήνες δεν μπορούμε να τ' αλλάξουμε όλα. Ηρθαμε σε δύσκολη περίοδο, θα γίνουν αλλαγές αλλά σταδιακά. Τελείωσε η μετεγγραφική περίοδος, όχι όμως οι προσπάθειές μας, αφού υπάρχει η επόμενη».

Ο Σιρχάουζ παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη αλλά «έτρεξε» να συμπληρώσει πως έχουν μάθει απ' αυτά και ότι αναζητούν Ελληνα επιχειρηματία, υποστηρίζοντας όμως πως θα 'ναι συνέταιρος (25%) και όχι ο νέος ιδιοκτήτης. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι θετικό. Πάντως πληροφορίες θέλουν ομάδα επιχειρηματιών να 'χει συμφωνήσει για την απόκτηση του μάνατζμεντ και η ανακοίνωση να γίνεται σύντομα. Λανσάρισε επίσης μια βολική (για την υφιστάμενη κατάσταση) άποψη, βάσει της οποίας «σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο μιας ομάδας δεν παίζει το ύψος των χρημάτων, αλλά ο έξυπνος τρόπος διάθεσής τους».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παθιακάκης προσπάθησε να κινηθεί στη διοικητική γραμμή, αλλά η πραγματικότητα δεν τον βοήθησε: «Η ΑΕΚ χρειάζεται παίχτες που ν' αντέχουν το βάρος της φανέλας. Αυτοί θέλουν προσοχή στο ψάξιμο και λεφτά (...). Κάναμε δύο μετεγγραφές ουσίας και δύο που αν "βγουν" θα μείνουν, μη ξοδεύοντας πολλά λεφτά. Δόθηκε πολύ βάρος στον Κωνσταντίνου και χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τις υπόλοιπες ανάγκες. Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας δε φταίνε μόνο οι παίχτες. Εχουν τη λιγότερη ευθύνη»...

  • Παρουσιάστηκαν χθες τα τρία νέα αποκτήματα Καντέρο, Μπελότι, Νταλμόρο. Υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, παραδεχόμενοι όμως ότι δεν είναι σε καλή φόρμα!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφώνεται η κρίση(2001-04-26 00:00:00.0)
Καρέ αποτυχιών(1999-08-05 00:00:00.0)
"Ασπίδα" Μπλαχίν(1999-01-20 00:00:00.0)
Ενοχλεί η μετεγγραφολογία(1997-12-31 00:00:00.0)
"Μάχη" για Παντούρου(1997-09-30 00:00:00.0)
"Σίριαλ" Κατσαβού(1997-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ