Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέα εγκύκλιος για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Νέα εγκύκλιο για τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών σε μη Χριστιανούς Ορθόδοξους μαθητές (αλλόθρησκους ή ετερόδοξους ή άθρησκους) έστειλε αυτήν τη βδομάδα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απαλλαγή χορηγείται ύστερα από υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, του ίδιου του μαθητή αν είναι ενήλικος ή και των δύο γονιών του αν είναι ανήλικος. Στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ότι: «Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των Θρησκευτικών». Στην περίπτωση που η γονική μέριμνα ασκείται από τον ένα γονέα, τότε αρκεί η υπογραφή αυτού.

Η υπεύθυνη δήλωση υπογράφεται επίσης από τον διδάσκοντα του μαθήματος και σύμφωνα με το υπουργείο αυτό έχει τον χαρακτήρα επίσημης ενημέρωσής του για τους μαθητές που θα έχει στην τάξη του στο μάθημά του.

Οι σχετικές δηλώσεις με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής των γονέων (ή του μαθητή εφόσον είναι ενήλικος) κατατίθενται στον/την διευθυντή/ντρια του σχολείου εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας που διαρκεί από την 1η Σεπτέμβρη έως και τη 14η Σεπτέμβρη κάθε σχολικού έτους.

Ορίζεται επίσης ότι η ισχύς της χορήγησης απαλλαγής είναι ετήσια και ανανεώνεται για κάθε σχολικό έτος με την ίδια διαδικασία, ενώ περιγράφονται και οι διαδικασίες με τις οποίες αποφασίζεται πού και πώς θα απασχολούνται οι μαθητές που παίρνουν απαλλαγή τις ώρες που η τάξη τους κάνει μάθημα Θρησκευτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ