Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Πραγματοποίησε το 13ο Συνέδριό του στη Σμύρνη

Από τις εργασίες του Συνεδρίου
Από τις εργασίες του Συνεδρίου
Στη Σμύρνη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου το 13ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, με κεντρικό σύνθημα: «Επαναστατικό Κόμμα, Κόμμα για την Επανάσταση στην 100ή επέτειο», με γιορτασμό της επετείου ίδρυσης του κόμματος το 1920, στο Μπακού, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού αντιπροσώπων λόγω της πανδημίας, εγκρίθηκαν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης. Σε σύντομο δελτίο Τύπου του κόμματος σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ωστόσο σημειώνεται ότι συγκροτήθηκε επιτροπή αλληλεγγύης για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων που χτυπήθηκαν όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας.

Χαιρετιστήριο μήνυμα στο Συνέδριο του ΚΚ Τουρκίας απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ (δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»). Δεκάδες άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στους Τούρκους κομμουνιστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ