Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΟΥΦΛΙΟΥ
Απέτρεψε τη λήψη απόφασης αποχαρακτηρισμού ως «NATURA» χιλιάδων στρεμμάτων Εθνικού Πάρκου

Τη λήψη απόφασης αποχαρακτηρισμού ως «NATURA» έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου απέτρεψε με παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σουφλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σουφλίου.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Ιούλη, η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση και ψήφιση, χωρίς καμία εισήγηση και μάλιστα ούτε καν αιτιολόγηση, το αίτημα του Συλλόγου Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου. Σύμφωνα με την επιστολή του, ο σύλλογος, επικαλούμενος τον πρόσφατο αντιπεριβαλλοντικό Νόμο 4685/2020 που ψηφίστηκε τον Μάη στη Βουλή, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο την ψήφιση και στη συνέχεια συμβολή με «όλες τις περαιτέρω ενέργειες έτσι ώστε να αποχαρακτηριστεί η συγκεκριμένη περιοχή», σύμφωνα με το διάγραμμα και τη μελέτη που κατέθεσε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σουφλίου, Παναγιώτης Μιδάλκος, απέτρεψε με την παρέμβασή του την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του αιτήματος αυτού, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή πως το έφερε «στα τυφλά» και «άρον άρον», ώστε να μην ενημερωθούν οι δημότες για τον σχεδιασμό του δήμου και της κυβέρνησης και κυρίως πριν προλάβουν να αντιδράσουν.

Στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αφορμή την πανδημία βρήκε ευκαιρία να περάσει "στα μουλωχτά" ό,τι νομοθετικό τερατούργημα, όποιο αντιλαϊκό σχέδιο είχαν στα συρτάρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι και δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. O αντιπεριβαλλοντικός νόμος είναι ο πιο πρόσφατος κρίκος σ' αυτήν τη μακρά "αλυσίδα".

Ενδεχόμενος αποχαρακτηρισμός της περιοχής από NATURA θα θέσει σε κίνδυνο όλη την περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες στο οικοσύστημα, καθώς όλο το εγχείρημα στοχεύει προφανώς στη δημιουργία Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δηλαδή ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κ.λπ.

Πώς συμβαδίζει όμως η τουριστική ανάπτυξη που τόσο πολύ επιδιώκουν οι φορείς της περιοχής, ο οικοτουρισμός, η προστασία του ανεκτίμητου Εθνικού Πάρκου με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάρκων; Με επενδύσεις που αποκλειστικό στόχο έχουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτό στα λαϊκά στρώματα, στο περιβάλλον, στο δασικό οικοσύστημα της περιοχής μας;».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σουφλίου τονίζει πως θα συνεχίσει να πρωτοστατεί ώστε «να έρχονται στο φως επικίνδυνες για το λαό της περιοχής παρεμβάσεις, θα αποκαλύπτουμε δραστηριότητες που χειροτερεύουν τις συνθήκες ζωής, εργασίας, που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το περιβάλλον προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων» και καλεί το λαό να οργανώσει τον αγώνα του και να υπερασπίσει τη ζωή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ