Ανακοίνωση με αφορμή το ρατσιστικό παραλήρημα του Κ. Καλέμη σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Οπως αναφέρει το ΜΑΣ, «η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη, που μάλιστα διόρισε τον Κ. Καλέμη, έχουν τεράστιες ευθύνες, οι οποίες δεν εκπληρώνονται με την απαραίτητη αποπομπή του ρατσιστή καθηγητή από τη θέση του στην Εκπαίδευση προσφύγων. Εχουν στρώσει το έδαφος όλα τα προηγούμενα χρόνια ώστε να βρίσκουν χώρο ο ανορθολογισμός, οι αντιεπιστημονικές θεωρίες, οι ρατσιστικές απόψεις, να στάζουν το δηλητήριό τους και μέσα στα πανεπιστήμια, πολλές φορές να καλλιεργούνται και από καθέδρας.
Παλεύουμε ενάντια στις κυβερνήσεις, στην ΕΕ που συμμετέχουν αποφασιστικά στο έγκλημα του ξεριζωμού χιλιάδων ανθρώπων, στον εγκλωβισμό τους μακριά από τις οικογένειές τους, δίνουν ανοχή και στήριξη στους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι, διαμορφώνουν το έδαφος για την ανάπτυξη του ρατσισμού. Επιβεβαιώνεται και μέσα από τέτοιες καταστάσεις ότι αυτό που ονομάζουν σύγχρονο πανεπιστήμιο - εκπαιδευτικό σύστημα που θα δίνει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, εξυπηρετεί μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τις δικές μας ανάγκες να μορφωθούμε ολόπλευρα.
Οι σημερινοί φοιτητές, αυριανοί επιστήμονες, πολλοί από μας μετανάστες ή παιδιά μεταναστών, στο πλευρό του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος, τώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για να απομονωθούν μέσα από τις σχολές, τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς όλες εκείνες οι φωνές και συμπεριφορές που καλλιεργούν και ενισχύουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Να δυναμώσουμε την κοινή δράση, το συλλογικό αγώνα με ακόμη περισσότερους, για τις σπουδές, τη μόρφωση και τη ζωή που έχουμε ανάγκη».