Παρασκευή 24 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Στηρίζει με συνέπεια τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Σε νέα σειρά παρεμβάσεων και αποφάσεων υπέρ του αγώνα εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου προχώρησε ο δήμος Πάτρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου Πάτρας (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, παρέδωσε έγγραφη κατάθεση στο Δικαστήριο υπέρ των δύο εργαζομένων που είχαν προσφύγει σε αυτό, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Στην έγγραφη κατάθεση, καθώς δεν επετράπη η «διά ζώσης» μαρτυρία, μεταξύ άλλων αναφέρει πως «με την πολυετή εργασία τους ήσαν έμπειρες και απαραίτητες στην υπηρεσία και ελλείψει μόνιμου προσωπικού τις χρειαζόμασταν. Αυτά συνέβησαν παρά το ότι οι συμβάσεις τους ήσαν ανεξαρτήτων υπηρεσιών. Πιστεύω ότι είναι δίκαιο και αυτές οι εργαζόμενες να μονιμοποιηθούν, όπως και όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Ο Θ. Τουλγαρίδης ενημέρωσε σχετικά το ΔΣ του ΚΟΔΗΠ, παίρνοντας την έγκριση από όλες τις παρατάξεις εκτός του εκπροσώπου της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» με επικεφαλής τον Γρ. Αλεξόπουλο. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πάτρας σχολιάζει ότι «αποκαλύφθηκε για άλλη μία φορά το προσωπείο της παράταξης του ΚΙΝΑΛ, που κρύβει τη βαθιά περιφρόνησή της για τους εργαζόμενους, εκμεταλλεύεται τις αγωνίες τους προκειμένου να πλήξει τη δημοτική αρχή και να βάλει εμπόδια στο φιλολαϊκό - φιλεργατικό της έργο».

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ψηφίστηκε επίσης η μη άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών που αφορούσαν δύο εργαζόμενους ΑμεΑ του ΚΟΔΗΠ, οι οποίοι εργάζονται εδώ και χρόνια μέσω προγραμμάτων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και οι οποίες αποφάσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους για μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Τους εργαζόμενους είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ στο Δικαστήριο εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Με αυτήν την απόφαση ουσιαστικά οριστικοποιείται η διαδικασία μονιμοποίησης των εργαζομένων, όπως έγινε και σε ανάλογη περίπτωση εργαζόμενου ΑμεΑ του ΚΟΔΗΠ, ο οποίος μονιμοποιήθηκε πέρυσι.

Επιπλέον, με εισήγηση του προέδρου για την υποστήριξη των εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (αφορούσε εκατό περίπου εργαζόμενους) αποφασίστηκε η στήριξή τους στο Δικαστήριο για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Απλήρωτοι με ευθύνη της αντιπολίτευσης οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία»

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Πάτρας καταγγέλλει ότι με ευθύνη της αντιπολίτευσης έμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της «κοινωφελούς εργασίας» των 8μηνων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είχαν προσφύγει δικαστικώς και με προσωρινές διαταγές επανήλθαν στην εργασία τους.

Τονίζει συγκεκριμένα πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση, με την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων. Οπως επισημαίνει, όμως, «με ευθύνη των παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΠIΡΑΛ του κ. Νικολόπουλου και του κ. Χρυσανθακόπουλου, δεν έγινε η συζήτηση και η ψήφιση της εν λόγω μισθοδοσίας, παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να μπορέσουμε να πληρώσουμε έγκαιρα τους εργαζομένους μας».

«Οι εργαζόμενοί μας όμως βγάζουν τα συμπεράσματά τους», τονίζει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ