Σάββατο 18 Ιούλη 2020 - Κυριακή 19 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση...

Κορυφώνονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις στο Στόμιο με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!», το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ είναι από την Παρασκευή γεγονός στο Στόμιο της Λάρισας, όπου κατέφταναν μέχρι αργά το απόγευμα ολοένα και περισσότεροι νέοι και νέες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Οι πλούσιες εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 18 Ιούλη στο χώρο της κατασκήνωσης με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από το πρωί της Παρασκευής, η μία Οργάνωση μετά την άλλη έφταναν στο χώρο της κατασκήνωσης, σε ένα Διήμερο διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά φτιαγμένο με τα ίδια υλικά: Με το μεράκι, την ανιδιοτελή προσφορά, το συλλογικό σχέδιο, την πειθαρχία, τη φλόγα για τον κοινό σκοπό.

Με την παρουσία της Οργάνωσης αυτές τις τρεις μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, η ΚΝΕ δίνει μαχητική απάντηση και βάζει ψηλότερα τον πήχη της αγωνιστικής διεκδίκησης απέναντι στο σάπιο σύστημα και τα κόμματά του, που μετατρέπουν μια ολόκληρη περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, θέλουν να φιμώσουν τη νεολαία και τους αγώνες του λαού, αποθεώνουν την ατομική ευθύνη απέναντι στην πανδημία για να συγκαλύψουν την κρατική ευθύνη για τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.


Ολα αυτά τα ζωντανά παραδείγματα επιβεβαιώνουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, αποδεικνύουν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού, κάνουν επίκαιρη και αναγκαία την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Ξεχωριστή πτυχή και του φετινού Διημέρου είναι η επαφή με την Ιστορία του Κόμματος, σε μια περιοχή όπου τη δεκαετία του '40 έδρασαν ο ΕΛΑΣ και μετά ο ΔΣΕ, με την 1η Μεραρχία και με διοικητή τον καπετάν Γιώτη. Θυμίζουμε επίσης ότι στο χωριό Αμπελάκια, όπου πλέον λειτουργεί Μουσείο, βρισκόταν και το Τυπογραφείο του ΕΑΜ.

Ενα ζεστό καλωσόρισμα

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο χώρο της κατασκήνωσης, ο οποίος έχει προετοιμαστεί υποδειγματικά από την Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Καλωσορίζοντας το απόγευμα της Παρασκευής τους κατασκηνωτές, ο Παναγιώτης Κοδέλλας, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Κόντρα σε θεούς και δαίμονες, το φετινό Διήμερο είναι γεγονός, τα καταφέραμε, μέσα σε ιδιαίτερα σύνθετες συνθήκες, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη υγεία των κατασκηνωτών. Με τη στάση μας όλες αυτές τις μέρες παίρνει σάρκα και οστά, γίνεται πράξη το σύνθημά μας "Μένουμε δυνατοί, περνάμε στην αντεπίθεση".


Αποδείξαμε ότι η Οργάνωση είναι για μεγάλα πράγματα δουλεύοντας συλλογικά, κοπιαστικά και με σχέδιο, με τον τρόπο που δουλεύουν οι κομμουνιστές. Αυτά είναι άγνωστες λέξεις για όλους όσοι έβγαλαν αφρούς για το Διήμερο, δεν δίστασαν να αναπαράγουν τη λάσπη των φασιστοειδών, σήκωσαν σκόνη για να κρύψουν το μήνυμα του Διημέρου».

Το στέλεχος της ΚΝΕ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης και του Κόμματος που έχτισαν τη μικρή κόκκινη πολιτεία στο Στόμιο, τους κατοίκους της περιοχής για την αμέριστη στήριξή τους, τους εργαζόμενους του δήμου και τις τοπικές αρχές για τη βοήθειά τους, την ιατρική κοινότητα για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής

Το πρόγραμμα του Διημέρου ξεχωρίζει και φέτος για την πολυμορφία και τον πλούτο του. Αν και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι απογευματινές και βραδινές εκδηλώσεις βρίσκονταν ακόμα στην προετοιμασία, το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλάμβανε σεμινάριο για φοιτητές με θέμα «Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν συζητάμε: Εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος ή στη δύναμη του λαού;» και εισηγητή τον Λουκά Αναστασόπουλο, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθούσε εκδήλωση με θέμα «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στις πολεμικές ιαχές και τις συμμαχίες των καπιταλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο» και ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχώριζε το αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


Στο χώρο λειτουργεί επίσης έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, καθώς και για το ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, στο Μαθητικό Στέκι λειτουργεί έκθεση για την Ιστορία της περιοχής που φιλοξενεί φέτος το Διήμερο της ΚΝΕ. Τέλος, το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στο χώρο, με τις ειδικές προσφορές για τους κατασκηνωτές, κέντρισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον τους.




ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θεσμός» διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας(2021-05-29 00:00:00.0)
«Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!»(2020-07-15 00:00:00.0)
Ξεκινάει την Παρασκευή στο Στόμιο Λάρισας(2020-07-14 00:00:00.0)
Στα χνάρια της τιμημένης ιστορίας του ΚΚΕ(2012-06-24 00:00:00.0)
«Κοκκίνισε» το Στόμιο Λάρισας(2001-07-07 00:00:00.0)
Κόκκινη νεανική κατασκήνωση(2001-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ