Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 2-2 (παρ.)
Στον τελικό με «σφραγίδα» Λιβάγια

Eurokinissi

Μετά από σπουδαία ανατροπή η ΑΕΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, χάρη στην ισοπαλία 2-2 στην παράταση που απέσπασε από τον Αρη στον επαναληπτικό ημιτελικό του «Κλεάνθης Βικελίδης» και σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-1 από τον πρώτο αγώνα. Είναι ο πέμπτος συνεχόμενος τελικός στον οποίο προκρίνεται η ΑΕΚ - στους προηγούμενους τέσσερις μετράει μία κατάκτηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τρεις ήττες από τον ΠΑΟΚ.

Η ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων εξελίχθηκε συναρπαστικά, με τον Αρη να «αγγίζει» την πρόκριση, καθώς προηγούνταν 2-0 (Μαντσίνι 57', Ντιγκινί 93') μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε όμως (96') η ΑΕΚ με σωτήριο γκολ του Λιβάγια ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, έστειλε τον αγώνα στην παράταση και εκεί, πάλι με σκόρερ τον Κροάτη (102'), πήρε την πρόκριση.

Το αποτέλεσμα ήταν δικαίωση από τη σκοπιά της «Ενωσης», καθώς ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έχασε τις πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τους Βέρντε και Ολιβέιρα, ενώ είχε και δύο δοκάρια, με τον Σιμόες και πάλι με τον Ολιβέιρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 8 παίκτες, καθώς στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκαν οι Μάνταλος, Σιμόες και Ολιβέιρα.

Οσο για τον γηπεδούχο Αρη, αφού άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη και με τα δύο γκολ βρέθηκε δευτερόλεπτα μακριά από την πρόκριση, στο τέλος όμως πλήρωσε τις ολιγωρίες των παικτών του στην άμυνα.

Αρης: Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Κόρχουτ, Τόνσο, Ματίγια, Γκάμα (89' Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78' Μπα), Λάρσον (49' Μαντσίνι), Ιντέγε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (46' Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (73' Αραούχο), Μάνταλος, Βέρντε, Λιβάγια (110' Σιμάνσκι), Ολιβέιρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ