Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας

Στιγμιότυπο από την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ
Στιγμιότυπο από την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ
Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή και τον Παύλο Φαρμάκη, μέλος του ΤΓ Σερρών του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφθηκε χτες το πρωί την περιοχή των Σερρών που επλήγη από την πλημμύρα του ρέματος της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Το κλιμάκιο έκανε αυτοψία των καταστροφών και συζήτησε με τους κατοίκους, που για τρίτη μέρα συνεχίζουν με δικά τους μέσα, δίχως βοήθεια, να καθαρίζουν τις λάσπες και τα υλικά που παρασύρθηκαν στις πυλωτές, στα υπόγεια και τις αυλές των σπιτιών τους.

Η αγωνία για το αν και πότε θα αποζημιωθούν για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, τους καυστήρες, τα έπιπλα, τις οικιακές συσκευές ήταν έκδηλη. Επιβεβαίωσαν σε όλους τους τόνους πως η καταστροφή που βίωσαν για άλλη μια φορά από την πλημμύρα της κοιλάδας οφείλεται στην έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων προστασίας. Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε πως η καταστροφή θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να είχε αποφευχθεί εάν όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν υλοποιηθεί τα μέτρα που για χρόνια λέγονται ότι χρειάζεται να γίνουν, αλλά μένουν μόνο στα λόγια, λόγω κόστους.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της περιοδείας του βουλευτή του ΚΚΕ στην περιοχή, ακολούθησε συνάντηση με εργαζόμενους στη βιομηχανία. Εγινε συζήτηση για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία, με νέα βαθιά κρίση, για την οποία κυβέρνηση και λοιπά κόμματα μεταφέρουν τον «λογαριασμό» στο λαό, να κάνει για άλλη μια φορά πλάτες για να σωθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Επισημάνθηκε η σημασία της οργάνωσης όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους, ώστε να διεκδικήσουν συλλογικά καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσια και δωρεάν Υγεία και Εκπαίδευση.

Οι λαϊκές οικογένειες μετρούν ακόμα τις πληγές τους
Οι λαϊκές οικογένειες μετρούν ακόμα τις πληγές τους
Ακολούθως, έγινε συνάντηση με εργαζόμενους, με πρόσφυγες και με την διοικήτρια της Δομής Προσφύγων Σερρών. Το κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η αναγκαστική αποχώρηση από τη Δομή περίπου 300 προσφύγων οι οποίοι έχουν πάρει άσυλο, δεν δικαιούνται επιπλέον φιλοξενία στη Δομή, δεν ξέρουν να μιλούν Ελληνικά, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εργαστούν, δεν έχουν κανέναν οικονομικό πόρο για να εξασφαλίσουν στέγη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ