Σάββατο 6 Ιούνη 2020 - Κυριακή 7 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ
Πλατύ κύμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στον κόσμο

Από τη διαδήλωση που οργάνωσε η ΚΝΕ την 1η Ιούνη στην αμερικάνικη πρεσβεία
Από τη διαδήλωση που οργάνωσε η ΚΝΕ την 1η Ιούνη στην αμερικάνικη πρεσβεία
Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ ένωσε τη φωνή του με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της κυβέρνησης και του κράτους. Σημείωνε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του, Ομπάμα, και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δεν σταμάτησαν ποτέ.

Ταυτόχρονα, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι' αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ "σύμμαχο" του ελληνικού λαού εμπλέκοντας τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στην Ευρωβουλή.

Η ΚΝΕ διοργάνωσε στην Αθήνα διαμαρτυρία στην αμερικάνικη πρεσβεία και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα.

Φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με κάθε τρόπο, με ανακοινώσεις, με πανό και πλακάτ σε εργατικές κινητοποιήσεις, φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α. καταδίκασαν τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ και εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο αμερικανικό λαό. Το κύμα αλληλεγγύης αγκάλιασε και πολλές άλλες χώρες και πόλεις του κόσμου με μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις. Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εγκαινίασε διεθνή καμπάνια με σύνθημα «Να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονίες, αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων». Ανακοίνωση εξέδωσε και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.


Από τη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων στις 4/6
Από τη διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων στις 4/6

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ