Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Ο Μάρας και... τα κορίτσια

Οι εκπληκτικές φιγούρες του Βλάση Μάρα του έδωσαν τη μεγάλη διάκριση

Sportidea

Οι εκπληκτικές φιγούρες του Βλάση Μάρα του έδωσαν τη μεγάλη διάκριση
Πολλές και σημαντικές ήταν οι διακρίσεις και για την ελληνική γυμναστική τη χρονιά που πέρασε και έδειξε περίτρανα ότι οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται σταθερά στο διεθνές προσκήνιο. Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν σίγουρα ο Βλάσης Μάρας και τα κορίτσια της εθνικής ανσάμπλ.

ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΑΣ: Ο δεύτερος καλύτερος Ελληνας αθλητής για το 2001 ο Βλάσης Μάρας, σύμφωνα και με το δημοψήφισμα του ΠΣΑΤ, ήταν ο γυμναστής που τη χρονιά που πέρασε έκλεψε την παράσταση στο παγκόσμιο «σκηνικό» της ενόργανης. Ο νεαρός πρωταθλητής, αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο μονόζυγο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής που διεξήχθη στη Γάνδη. Παράλληλα, η επιτυχία του γίνεται ακόμα πιο μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε αποτελεί το πρώτο για τα ελληνικά χρώματα, στη διοργάνωση.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΣΑΜΠΛ: Σημαντικές διακρίσεις όμως πέτυχαν και οι Εθνικές μας ομάδες του ανσάμπλ. Συγκεκριμένα, η γυναικεία ομάδα κατέκτησε τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2η στο σύνθετο, 3η στις κορύνες, 2η στο ομαδικό), ενώ οι νεάνιδες στην αντίστοιχη διοργάνωση κατέκτησαν στο σύνθετο το ασημένιο μετάλλιο.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Από τους υπόλοιπους αθλητές της γυμναστικής ξεχώρισαν στους κρίκους ο Δημοσθένης Ταμπάκος (4ος στο Παγκόσμιο της Γάνδης, 1ος στους Μεσογειακούς) στο δίζυγο ο Βασίλης Τσολακίδης (7ος στο Παγκόσμιο, 1ος στους Μεσογειακούς), στη ρυθμική (σύνθετο ατομικό) η Μορφούλα Ντώνα (13η στο Παγκόσμιο της Μαδρίτης) και η Ελίνα Ανδριόλα (21η στο Παγκόσμιο της Μαδρίτης), ενώ στην ενόργανη η Βασιλική Μιλλούση (4η στη δοκό και 8η στο δίζυγο στους Μεσογειακούς) και η Δήμητρα Καστρίτση (5η στο άλμα και 8η στο έδαφος στους Μεσογειακούς).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ