Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ
Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου

Στη δίκη για τον βιασμό, τον βασανισμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, τον Νοέμβρη του 2018, από τους κατηγορούμενους Εμμανουήλ Κούκουρα και Αλέξανδρο Λούτση, η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα πήρε χτες το λόγο για δεύτερη φορά. Σημειωτέον ότι την Τετάρτη προηγήθηκε η αγόρευσή της, με την οποία πρότεινε την ενοχή και των δυο κατηγορούμενων.

Τη χτεσινή νέα παρέμβαση προκάλεσε η ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δ. Βερβεσού, που «ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου για όσα ανέφερε, όπως είπε, στην αγόρευσή της για το ρόλο των δικηγόρων». Είχε προηγηθεί και η παρουσία στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γ. Κλεφτοδήμου για το ίδιο θέμα, στη διάρκεια της αγόρευσης των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής.

Υπογραμμίζεται ότι η εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της, στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση. Ως αποτέλεσμα παραμένει στη θέση της, ενώ σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ