Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαιτεί το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του προς τους υπουργούς Εργασίας και Υποδομών - Μεταφορών.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμονή Πρωτομαγιάς απέλυσε 75 εξειδικευμένους εργαζόμενους, απόφοιτους της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας, που εργάζονταν περίπου τρία χρόνια στην εταιρεία. Η ΕΕΣΣΤΥ (στις 31/12/2019 απορροφήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) απέλυσε 21 εργαζόμενους ήδη το καλοκαίρι του 2019. Αλλοι 52 εργαζόμενοι, επίσης απόφοιτοι της Σιδηροδρομικής Σχολής, απολύθηκαν για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και τώρα που την ολοκληρώνουν κινδυνεύουν να μην επαναπροσληφθούν. Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο όμιλος θα θέσει σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, με μείωση 50% στο μισθό τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, αναφέροντας στοιχεία που δείχνουν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τροφοδοτείται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για: Την ανάκληση των απολύσεων, την επαναπρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου των εργαζομένων που απολύθηκαν το καλοκαίρι του 2019 και την παραμονή Πρωτομαγιάς. Την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που ολοκλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και όσων τελειώνουν την εξειδίκευσή τους στις 30 Ιούνη. Την ανανέωση όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τη μετατροπή τους σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ