Τετάρτη 29 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιμένει πέντε μήνες να του επιστρέψει τα χρήματά του η ΔΕΗ

Μία σοβαρή καταγγελία έφτασε στην εφημερίδα μας από αυτοαπασχολούμενο καταστηματάρχη, σχετικά με ένα σημαντικό ποσό που θα έπρεπε να του έχει επιστραφεί από τη ΔΕΗ, εδώ και μήνες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβρη, καταστηματάρχης στη Νίκαια άλλαξε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και μεταφέρθηκε από τη ΔΕΗ σε άλλη εταιρεία, εξοφλώντας εμπρόθεσμα όλους τους λογαριασμούς του. Στις 17 Δεκέμβρη 2019, από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Νίκαια, του είπαν ότι θα έβαζαν στο λογαριασμό του στην τράπεζα ένα ποσό ύψους 332,17 ευρώ, εντός τριών εργάσιμων ημερών, το οποίο ήταν εγγύηση που έπρεπε να του επιστραφεί (Ο «Ριζοσπάστης» έχει στη διάθεσή του όλα τα σχετικά έγγραφα).

Ομως, από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί το ποσό στο λογαριασμό, αν και δύο φορές ο ίδιος ο καταστηματάρχης έχει επισκεφτεί το υποκατάστημα της ΔΕΗ και έχει μιλήσει με τον προϊστάμενο. Ο τελευταίος του είπε πως μέχρι το ποσό των 300 ευρώ θα μπορούσε να του το δώσει το υποκατάστημα, όμως για μεγαλύτερο ποσό πρέπει να δοθεί έγκριση από τα κεντρικά...

Μετά από τρεις μήνες αναμονής για την ...έγκριση από τα κεντρικά, και ενώ το κατάστημα έχει κλείσει λόγω της πανδημίας, ο καταστηματάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ για να δει τι γίνεται. Τότε με έκπληξη άκουσε ότι πρέπει να ξαναστείλει email για να εξετάσουν το ζήτημα! Ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο δηλαδή.

Φαίνεται πως εκτός από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται αντιμέτωποι με την αγωνία, την ταλαιπωρία και τα τερτίπια των εταιρειών, που τους στερούν αδικαιολόγητα χρήματα που τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ