Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Δυνατές μονομαχίες

Με ένα ντέρμπι στη συμπρωτεύουσα και δυνατά παιχνίδια στην Αθήνα συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών με την 11η αγωνιστική. Η κόντρα της συμπρωτεύουσας μεταξύ του Αρη και του Ηρακλή, αλλά και οι αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τη Νήαρ Ηστ και Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αγωνιστικής.

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης μετά την κόντρα του με τον ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμα δυνατό παιχνίδι, όπου οι αντίπαλοί του είναι το λογικό φαβορί. Κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» Στηβ Γιατζόγλου που τόνισε χαρακτηριστικά στους παίκτες του: «Αυτός είναι ο Ηρακλής. Να έχετε τα μάτια σας τέσσερα. 'Η καλύτερα 104 και το μυαλό σας συγκεντρωμένο στον αντίπαλο. Ετσι μπορεί να παίξει, αυτά μπορούν να κάνουν οι παίκτες του, σε αυτούς πρέπει να ρίξουμε το βάρος». Στην ομάδα επιστρέφουν ο Νάκιτς (ξεπέρασε το διάστρεμμα) και ο Ρενφρό, ενώ θα απουσιάσει ο Ουίλιαμς. Τη νίκη όμως που θα τους καθιερώσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Βέβαια, η αποστολή του «γηραιού» δεν είναι εύκολη αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι αντιμετωπίζουν μια ομάδα που πλέον δεν έχει το περιθώριο να χάνει. Ο Κώστας Πιλαφίδης τόνισε ότι τόσο ο ίδιος και οι παίκτες όσο και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους μέσα από τις αναμετρήσεις που ακολουθούν και κλείνουν το πρώτο μέρος της κανονικής περιόδου. Στο Περιστέρι αύριο η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ. Μετά την ήττα από την Ολύμπια για την Ευρωλίγκα οι γηπεδούχοι 67-75 που δυσκολεύει αφάνταστα πλέον το έργο της πρόκρισης στρέφουν το ενδιαφέρον τους εντός συνόρων. Στην αντίπερα όχθη στον ΠΑΟΚ τονίζουν όλοι ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη εκτός έδρας φετινή επιτυχία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης όπου ο Πανιώνιος φιλοξενεί την αξιόμαχη και υπολογίσιμη Νήαρ Ηστ. Αντίθετα οι συγκάτοικοι στο ρετιρέ της βαθμολογίας ΑΕΚ και Ιωνικός αναμένεται να έχουν εύκολο έργο, αφού φιλοξενούν Ιωνικό ΝΦ και Νήαρ Ηστ αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα.: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΕΚ-Ιωνικός Ν.Φ (ΟΑΚΑ 19.00), Δάφνη - Ηράκλειο (Δάφνη 19.00), Αρης - Ηρακλής (Αλεξάνδρειο 18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Πανιώνιος - Νήαρ Ηστ (Ν. Σμύρνη 20.00 ΝΟΒΑ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - Μαρούσι (Γλυφάδα 19.00 ΝΟΒΑ), Περιστέρι - ΠΑΟΚ (Περιστερίου 18.00), ΚΑΟΔ - Παναθηναϊκός (Δράμα 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ