Πέμπτη 9 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Να καλυφθούν οι ανάγκες των ωρομισθίων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟΑ για την κατάσταση που επικρατεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ιδιαίτερα με τους ωρομίσθιους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν υπάγονται στα μέτρα στήριξης.

Καταθέτοντας τα αιτήματά τους απαίτησε: Να εξασφαλιστούν άμεσα οι αποδοχές των ωρομισθίων (ταξιθεσία, ταμεία, Mshop κ.λπ.), με όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Με έκτακτη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού προς το Μέγαρο Μουσικής να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που πλήττονται - χωρίς να ανασταλεί η σύμβασή τους -, να καλυφθούν οι ανάγκες τους με βάση τις εξαγγελίες που ανακοινώθηκαν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Για τους εργαζόμενους που απασχολούνταν ελάχιστες ώρες στο Μέγαρο και συμπλήρωναν το εισόδημά τους και με άλλη εργασία, να δοθεί λύση στην κατάσταση ομηρίας που βρίσκονται και να ενταχθούν στις εξαγγελίες για τα μέτρα ενίσχυσης, όπως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Το ΣΕΘΕΑ συνεχίζει μαζί με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού τη συλλογή υπογραφών απαιτώντας να παρθούν μέτρα τώρα για όλους τους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ