Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη χώρα των αθώων

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Μίλτου Πασχαλίδη, με τίτλο «Στη χώρα των αθώων». Το ομώνυμο τραγούδι το έχουμε ακούσει ήδη από τις αρχές του Φλεβάρη και προέρχεται από το άτιτλο ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στον οποίο ο εμβληματικός μας στιχουργός το εμπιστεύτηκε, αργότερα το μελοποίησε και το ονόμασε, από μία φράση του ποιήματος, «Στη χώρα των αθώων».

Στο δίσκο ακούμε μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίλτου Πασχαλίδη και ένα παλιό τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Αλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και του ίδιου του Μ. Πασχαλίδη. Ξεχωρίζει το κομμάτι «Δεν είναι μόδα πια τα γκρι», ντουέτο με τον Θάνο Μικρούτσικο. Περιλαμβάνονται ακόμα δύο τραγούδια με τον Γιώργο Νταλάρα και μία συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την «Ogdoo Music Group» σε δύο εκδόσεις: Την απλή, που περιλαμβάνει το cd και τους στίχους, και τη limited, που συνοδεύεται από πολυσέλιδο βιβλίο το οποίο περιέχει κείμενα του Μίλτου Πασχαλίδη σχετικά με το ιστορικό της δημιουργίας όλων των τραγουδιών, τους στίχους και φωτογραφικό υλικό από το στούντιο.

Ο ίδιος ο τραγουδοποιός δίνει εν συντομία το στίγμα του δίσκου:

«Στη χώρα των αθώων»

Σ' αυτόν τον τόπο που ποτέ δεν έφταιξε κανείς για τίποτα.

Κάτι τραγούδια από φίλους - με φίλους - για φίλους.

Λόγια του Μάνου Ελευθερίου, του Αλκη Αλκαίου, του Οδυσσέα Ιωάννου και του Μίλτου Πασχαλίδη.

Μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίλτου Πασχαλίδη και ένα παλιό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τραγουδούν «αθώοι» παρέα με το Μίλτο: ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

«Ενοχος»: ο Γιώργος Νταλάρας - ο μόνος που φταίει πάντοτε και για τα πάντα.

Καλή ακρόαση παίδες!

Οσο για τη δύσκολη χρονική συγκυρία που συνέπεσε με την κυκλοφορία του δίσκου, ο Μίλτος Πασχαλίδης σημειώνει: «Προβληματίστηκα λίγο για το αν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην έκδοση του νέου βιβλίου - cd την παρούσα στιγμή. Υστερα σκέφτηκα ότι μπορεί προσωρινά να μένουμε σπίτι, αλλά η ζωή δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματάει. Και, ευτυχώς, η τεχνολογία μάς δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε παρέα έστω κι από απόσταση...».

Οποιος επιθυμεί, μπορεί να ακούσει το δίσκο στο YouTube. Μπορεί ακόμα να προμηθευτεί τις δύο εκδόσεις του διαδικτυακά, σε διάφορα e-shops, αλλά και απευθείας με email στο sales@ogdoo.gr, χωρίς έξοδα αποστολής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ