Τρίτη 10 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 12 Μάρτη η δίκη των φοιτητών

Στις 12 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί η δίκη (από αναβολή) των 6 φοιτητών και μιας μαθήτριας που συνελήφθησαν μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίησή τους. Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φλεβάρη ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ και φοιτητές από άλλους συλλόγους της Αθήνας διαδήλωσαν στη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την ένταση της καταστολής, με την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την παρουσία ένοπλου αστυνομικού στο προαύλιο του ιδρύματος.

Προς το τέλος της κινητοποίησης υπήρξε απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε συλλήψεις με τις περισσότερες στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου, κατά την αποχώρηση των νέων από τη διαδήλωση. Αστυνομικοί χτυπούσαν και έβριζαν αγόρια και κορίτσια αδιακρίτως και με κλοτσιές, μπουνιές, σφαλιάρες... Σημειωτέον, τουλάχιστον 3 φοιτητές είχαν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ και εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με μώλωπες.

Οι φοιτητές ζήτησαν από το δικαστήριο να έρθουν οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί και να γίνει ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού. Απαίτησαν να είναι παρόντες οι «ψεύτες αστυνομικοί», όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Μεταξύ των κατηγοριών είναι αντίσταση κατά της αρχής, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, σωματικές βλάβες και απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς, οπλοφορία και οπλοχρησία (κοντάρια με σημαίες) κ.λπ.

Στο προαύλιο των Δικαστηρίων στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές για συμπαράσταση και φώναζαν συνθήματα όπως «Εξω τα ΜΑΤ από τις σχολές, το άσυλο ανήκει στους φοιτητές», «Ούτε στην ΑΣΟΕΕ ούτε στα νησιά, η τρομοκρατία δεν μας σταματά». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ΥΜΕΤ και ΜΑΤ δεν άφηναν τον κόσμο να μπει στη δημόσια συνεδρίαση του δικαστηρίου, ενώ νωρίτερα με φραγμό τούς εμπόδιζαν να πάνε προς την Εισαγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ