Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Αμετάβλητη η κορυφή, ανοιχτά τα πλέι οφ

Στην κορυφή της Super League 1 παρέμεινε ο Ολυμπιακός μετά την εύκολη νίκη του επί του Πανιωνίου

Eurokinissi

Στην κορυφή της Super League 1 παρέμεινε ο Ολυμπιακός μετά την εύκολη νίκη του επί του Πανιωνίου
Μόλις δύο «στροφές» για το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League 1, στην 24η αγωνιστική οριστικοποιήθηκαν οι τέσσερις από τις έξι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ: Πρόκειται για τους δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, την 3η ΑΕΚ και τον 4ο Παναθηναϊκό. Οι δύο εναπομείνασες θέσεις διεκδικούνται από τουλάχιστον τέσσερις ομάδες.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο με το ευρύ 4-0 και παρέμεινε μόνος 1ος, ενώ πήρε και ψυχολογική τόνωση ενόψει των αναμετρήσεων με αντιπάλους την Αρσεναλ για το Europa League και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» «καθάρισαν» χάρη σε ένα εκρηκτικό πρώτο ημίωρο, κατά το οποίο πέτυχαν και τα τέσσερα γκολ, με σκόρερ τους Χασάν (4'), Ελ Αραμπί (6', 24') και Φορτούνη (9').

Ο δε ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΛ στη Λάρισα (1-2) και παρέμεινε στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Τα γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» σημείωσαν οι Λημνιός (14') και Ντάγκλας Αουγκούστο (47'), ενώ για την ΑΕΛ - που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία - μείωσε ο Ηλιάδης στο 67'.

Στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ, χάρη σε γκολ του Αλμπάνη στο ξεκίνημα (5') και με άριστη αμυντική λειτουργία, νίκησε 1-0 τον Αρη και εξασφάλισε και μαθηματικά την 3η θέση στην κανονική περίοδο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν επιθετικά αλλά τους έλειψε η ουσία στα τελειώματα, ενώ εξέφρασαν έντονα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Στο ΟΑΚΑ, με πρωταγωνιστή τον νεαρό Βαγιανίδη, που άνοιξε το σκορ στο 23', ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό και εξασφάλισε επίσης την παρουσία του στα πλέι οφ, ως 4ος. Τα άλλα δύο γκολ των «πρασίνων» σημείωσαν ο Ζαχίντ στο 40' και ο Μακέντα στο 49', ενώ για τους Αγρινιώτες μείωσε ο Ντάουντα στο 90'.

Βήμα εξάδας έκανε ο ΟΦΗ με την εντός έδρας νίκη του με 1-0 επί του Ατρόμητου, ενώ βλέψεις για είσοδο στα πλέι οφ απέκτησε και ο Αστέρας Τρίπολης, νικώντας με το ίδιο σκορ τον Βόλο εκτός έδρας. Ισόπαλες χωρίς τέρματα έμειναν Ξάνθη και Λαμία, αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο, καθώς έχασαν έδαφος στο κυνήγι της εξάδας.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 60, ΠΑΟΚ 58, ΑΕΚ 47, Παναθηναϊκός 40, Αρης 33, ΟΦΗ 31, Αστέρας Τρίπολης 29, Ξάνθη 29, Ατρόμητος 26, Λαμία 26, ΑΕΛ 26, Βόλος 26, Παναιτωλικός 13, Πανιώνιος 10 (-6).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ