Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις ενάντια σε ελλείψεις και κυβερνητικά μέτρα

Στο Γαλάτσι
Στο Γαλάτσι
Με κατά τόπους κινητοποιήσεις μαθητές από σχολεία της Αττικής αναδεικνύουν και ζητούν λύσεις στα προβλήματα των σχολείων τους. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας έχει απευθύνει κάλεσμα για συντονισμένες μαθητικές κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη, στα δημαρχεία και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κάθε δήμο της Αθήνας και του Πειραιά με κεντρικά αιτήματα: Τώρα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι ελλείψεις στα σχολεία. Να μην εφαρμοστεί η εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ - κολεγίων.

Στο κάλεσμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο mathites.gr, αναφέρεται: «Υπάρχουν, σήμερα, στα μέσα και βάλε της σχολικής χρονιάς, συμμαθητές μας που δεν έχουν καθηγητή σε πανελλαδικά μαθήματα κατεύθυνσης ή τους κάνει μάθημα καθηγητής άλλου αντικειμένου μπας και... Υπάρχουν σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα, που σε συνδυασμό με την έλλειψη πετρελαίου για θέρμανση, οι μαθητές ξεπαγιάζουν! Ζητάμε άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι σοβαρές ελλείψεις (όπως θέρμανση) στα σχολεία μας. Επιπλέον, καταδικάζουμε τον νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων. Αυτός ο νόμος, ουσιαστικά, κάνει τα πτυχία των πανεπιστημίων ένα ακόμα χαρτί, ένα ακόμα προσόν στην προσπάθεια και στο όνειρό μας να σπουδάσουμε αυτό που μας αρέσει και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Στο Αιγάλεω
Στο Αιγάλεω
Απευθύνει παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους μαθητές μέσα από τα 5μελή και τα 15μελή, τις μαθητικές κινητοποιήσεις, να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα «για να δυναμώσουμε τη διεκδίκησή μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».

Χτες, μαθητές από σχολεία της Γκράβας και του Γαλατσίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των 15μελών του 1ου και 2ου ΓΕΛ Γκράβας και 3ου και 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου, διαδήλωσαν στη λεωφόρο Γαλατσίου με αίτημα να μην εφαρμοστεί η εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ - κολεγίων, να μην περάσει η Τράπεζα Θεμάτων. Με παλμό και συνθήματα όπως «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η Παιδεία. Εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία!», έβαλαν στο στόχαστρο την πολιτική που κάνει το σχολείο χειρότερο και το απομακρύνει από τις ανάγκες τους, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Επίσης, χτες, μαθητές από όλα τα Λύκεια του Αιγάλεω κινητοποιήθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και έστειλαν μαζικά αγωνιστικό μήνυμα: «Θα μας βρείτε μπροστά σας! Ούτε που να το σκέφτεστε να φέρετε στη Βουλή τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που ετοιμάζετε!», «Ούτε να το σκέφτονται να επαναφέρουν την Τράπεζα Θεμάτων!», «Να πάρουν πίσω τώρα το νόμο για την ισοτίμηση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με τα κολέγια!».

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις έχουν πάρει τις τελευταίες βδομάδες μαθητές Λυκείων του δήμου Παπάγου - Χολαργού με αφορμή οξυμένα προβλήματα και ελλείψεις, ενώ δεν είναι εξασφαλισμένο αν το 1ο Λύκειο Χολαργού θα λειτουργήσει στη διάρκεια της ανακατασκευής του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ