Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Φωτιές» από το βιβλίο του Μπόλτον στη δίκη Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνεχίζεται στις ΗΠΑ ο σάλος που προκάλεσε προχτεσινό ρεπορτάζ των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» σχετικά με την αποκάλυψη που κάνει στο (υπό συγγραφή) βιβλίο του ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, πως ο Πρόεδρος της χώρας Ντ. Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να παγώσει τη στρατιωτική βοήθεια ύψους 391 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία μέχρι η κυβέρνηση στο Κίεβο «να βοηθήσει στις έρευνες για τους Δημοκρατικούς», συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ. Ο Τραμπ, πάντως, έσπευσε να τον διαψεύσει με σχετική ανάρτηση στο «Twitter», υποστηρίζοντας ότι ο μόνος λόγος που ο πρώην σύμβουλος ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο ήταν για να πουλήσει το βιβλίο του!

Οι πληροφορίες που βγήκαν στο προσκήνιο από τη μεριά του Μπόλτον χαρακτηρίστηκαν από ορισμένα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο περίπου «προδοσία» σε βάρος του Αμερικανού Προέδρου από έναν άνθρωπο που μέχρι πριν από λίγους μήνες απολάμβανε την εμπιστοσύνη του. Από την άλλη, οι πληροφορίες φαίνεται πως προκάλεσαν προβληματισμό σε τουλάχιστον τέσσερις Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, που φέρονταν έτοιμοι να υποστηρίξουν την κλήτευση του Μπόλτον στη δίκη Τραμπ.

Στη σκιά των αποκαλύψεων Μπόλτον, πάντως, οι συνήγοροι του Τραμπ είχαν προγραμματίσει αργότερα χτες το βράδυ να αναπτύξουν τα βασικά επιχειρήματα υπεράσπισης του Αμερικανού Προέδρου.

Από την άλλη ο Τζο Μπάιντεν, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών στις φετινές προεδρικές εκλογές, αντέκρουσε τις πιέσεις να παραστεί στη δίκη Τραμπ ως μάρτυρας, ο ίδιος ή και ο γιος του, Χάντερ (που εμπλέκεται στην υπόθεση), λέγοντας: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι. Ο Πρόεδρος δικάζεται γιατί προσπάθησε να βάλει μία ξένη κυβέρνηση να με διαβάλει και δεν το έκαναν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ