Τετάρτη 8 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΝΕΔΕΠ)
Παρέμβαση για την προστασία των εργαζομένων από το κρύο

Παρέμβαση στην εργοδοσία για την προστασία των εργαζομένων που δουλεύουν σε συνθήκες ψύχους έκανε την περασμένη Κυριακή η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

«Καταγγέλλουμε την εργοδοσία η οποία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους», σημειώνει το σωματείο. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία δεν μερίμνησε για την τοποθέτηση κλειστών κουτιών με σκοπό την προστασία των εργαζομένων από το κρύο. Παράλληλα, δεν επιτρέπουν να ανεβαίνει το τέταρτο μέλος της κάθε εργατικής ομάδας στο πλοίο εναλλάξ με τους συναδέλφους του, για να μην παραμένει διαρκώς εκτεθειμένος ένας εργαζόμενος στο κρύο.

«Εχουν συμφωνήσει μόνοι τους ή μάλλον με τα τσιράκια τους να τοποθετούνται κουτιά κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου», σχολιάζει το σωματείο και προσθέτει: «Μας το λένε αυτοί που μετράνε το κρύο με τα θερμόμετρα που έχουν στα γραφεία τους, ενώ εμείς το νιώθουμε στο πετσί μας». Στο παραπάνω φόντο, η Ενωση διαμηνύει πως όποιος προσπαθήσει να «παίξει» με τα ζητήματα της ασφάλειας και της υγείας θα βρίσκει τους εργαζόμενους και το σωματείο απέναντί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ