Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων από τη δημοτική αρχή

Τη δημοτική αρχή της Αγίας Βαρβάρας, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει εργαζόμενους που δεν έσκυψαν το κεφάλι στην καταπάτηση δικαιωμάτων, των δικών τους και των παιδιών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ των εργαζομένων στον δήμο.

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ, οι εργαζόμενοι «δεν δέχθηκαν να λειτουργήσουν παιδικό σταθμό την περίοδο των εορτών παρά την απαίτηση της δημοτικής αρχής, η οποία (...) επιχείρησε να τον μετατρέψει σε parking παιδιών, πέρα από κάθε παιδαγωγική ανάγκη. Η πραγματικότητα είναι ότι το μέτρο που θέλουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους, τους μόνους που εξυπηρετεί δεν είναι τους γονείς, αλλά τους εργοδότες τους. Αυτούς δηλαδή που τους έχουν να εργάζονται όλη την περίοδο των εορτών χωρίς άδειες και ρεπό. (...) Οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις με διαρροές στον Τύπο έχουν ξεκάθαρο στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων».

Και ξεκαθαρίζει: «Δεν αποτελεί καμία δικαιολογία το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη την εργασιακή ομηρία κάποιων συναδέλφων επέβαλε τέτοιου είδους πολιτικές. Εξίσου αντιλαϊκή δημοτική αρχή είναι και αυτή όπως και η προηγούμενη. Τους ξεκαθαρίζουμε να μην τολμήσουν να κινηθούν πειθαρχικά εναντίον των συναδέλφων μας γιατί θα μας βρουν απέναντί τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ