Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΣΕ

Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα στον ΟΣΕ απαιτεί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας. Παράλληλα, απαιτεί «οι τυχόν ανεξόφλητες οφειλές του ΟΣΕ στην εταιρεία να δοθούν απευθείας στους εργαζόμενους», ώστε να μην κινδυνεύσουν να χάσουν τα δεδουλευμένα τους στην περίπτωση που η εταιρεία αποχωρήσει.

Πιο αναλυτικά, το σωματείο αναφέρει πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται κατά καιρούς απλήρωτοι και μονίμως όμηροι της εκάστοτε εταιρείας. Σήμερα «είναι απλήρωτοι για 3 και πλέον μήνες και δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το Δώρο Χριστουγέννων». Οσον αφορά το άθλιο καθεστώς των εργολαβιών, το σωματείο επισημαίνει τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, «μιας και όλες έχουν αφήσει ανέγγιχτο το άθλιο σύστημα της εργολαβίας που ουσιαστικά παραπέμπει στο "δουλεμπόριο" εργαζομένων».

Το σωματείο βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και διαμηνύει στην εργοδοσία αλλά και στη διοίκηση του ΟΣΕ ότι αν δεν εξοφληθούν τα χρωστούμενα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ