Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
WADA
Παράταση στον αποκλεισμό της Ρωσίας

Νέο σοκ στον ρωσικό αθλητισμό προκάλεσε η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) για αποκλεισμό της Ρωσίας για άλλα τέσσερα χρόνια από τις διεθνείς διοργανώσεις. Οι Ρώσοι αθλητές μένουν έτσι έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020, αλλά και από το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Περαιτέρω αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο WADA απαγορεύει στη Ρωσία και τη διοργάνωση οποιουδήποτε αθλητικού γεγονότος. Η απόφαση πάντως δεν επηρεάζει τη συμμετοχή της Εθνικής Ρωσίας στο Euro 2020, ούτε και τη διοργάνωση ενός ομίλου της διοργάνωσης στην Αγία Πετρούπολη.

Η απόφαση του WADA στηρίζεται ουσιαστικά στο σκεπτικό της μη συμμόρφωσης του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ της Μόσχας στα όσα όρισαν οι διεθνείς οργανισμοί μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου ντόπινγκ το 2015. Για το θέμα, μάλιστα, πρόσφατα ήταν επίσης αρνητική για άρση της ποινής της Ρωσίας και η απόφαση της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε από τον WADA με σκοπό να επιβλέψει τη συμμόρφωση του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ της Μόσχας.

Ρωσικές αντιδράσεις

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις στη Ρωσία ενάντια στην απόφαση του WADA, φτάνοντας μέχρι και τα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα της χώρας. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Ντ. Μεντβέντεφ έκανε λόγο για «αντιρωσική υστερία» από πλευράς WADA και για επαναλαμβανόμενες αποφάσεις σε αθλητές που έχουν ήδη τιμωρηθεί, ενώ παράλληλα κάλεσε τις αρμόδιες αρχές της χώρας να ασκήσουν έφεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ