Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Παρουσιάστηκε η πρόταση του ΚΚΕ για την Προσχολική Αγωγή

Πραγματοποιήθηκε χτες, με τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονιών, η εκδήλωση των ΚΟ του ΚΚΕ στη Λάρισα στο χώρο της Εκπαίδευσης, με θέμα την πρόταση του Κόμματος για την Προσχολική Αγωγή. Στο χώρο διακινούνταν και η σχετική μπροσούρα με τη θέση του Κόμματος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας - Ερευνας της ΚΕ. Κάλεσε να γίνει η πρότασή του ΚΚΕ «αντικείμενο συζήτησης, πηγή έμπνευσης και διεκδίκησης παιδαγωγών και γονιών, συνολικότερα του λαού μας» και επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Ποιος από μας δεν έχει γίνει μάρτυρας αυτής της κυριολεκτικά συναρπαστικής πορείας ανάπτυξης του παιδιού; Της στιγμής της γέννησής του, όπου το βρέφος στρέφει το κεφάλι του στον ήχο της φωνής της μητέρας, αποκρίνεται στον γύρω του κόσμο. Της στιγμής που κάνει το πρώτο του μπουσούλημα, το πρώτο του βήμα, λέει τις πρώτες του λέξεις. Τόσες και τόσες στιγμές που συνδέουν σαν μια αόρατη κλωστή και μετατρέπουν το ανήμπορο νεογέννητο σε ολοκληρωμένη ανθρώπινη προσωπικότητα.

Είναι μια κυριολεκτικά επαναστατική πορεία. Αυτό που χτες ήταν αδύνατο να γίνει, σήμερα γίνεται, αύριο ξεπερνιέται.

Κάθε επιστημονική κουβέντα ή "τεκμηρίωση" για τη σημασία της παιδαγωγικής παρέμβασης απλά επιβεβαιώνει αυτό που βλέπουμε να βλασταίνει καθημερινά. Οταν το παιδί κάθε ηλικίας, από βρέφος μέχρι νήπιο, περνώντας το κατώφλι είτε του παιδικού σταθμού είτε του νηπιαγωγείου και ολοκληρώνοντας μια χρονιά φοίτησης είναι ένα "άλλο" παιδί, που έχει διανύσει μια τεράστια απόσταση στην ανάπτυξή του και έχει βάλει τα θεμέλια για την παραπέρα εξέλιξή του».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ