Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Χιλής

Αλληλεγγύη στον αγώνα της νεολαίας και του λαού που καταστέλλεται βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις, με νεκρούς και τραυματίες

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Χιλής ενάντια στην αιματοβαμμένη καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων πραγματοποίησε χτες η ΚΝΕ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη της Οργάνωσης στον δίκαιο αγώνα της νεολαίας και του λαού.

Με συνθήματα όπως «Χιλή - Συρία - Βολιβία, ματώνουν τους λαούς κερδίζουν τα θηρία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και μοιράζοντας στους περαστικούς το υπόμνημα - καταγγελία προς την κυβέρνηση της Χιλής, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη χιλιανή πρεσβεία. Στην οδό Ρηγίλλης δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ τούς έφραξαν το δρόμο και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ παρέδωσε στην πρεσβεία το υπόμνημα, ενώ κατήγγειλε και την παρουσία της αστυνομίας.

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα εκφράζοντας συμπαράσταση στη χιλιανή νεολαία, στις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στη Χιλή, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Πινιέρα», δήλωσε στη συνέχεια ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. «Με τη σημερινή μας διαδήλωση καταδικάζουμε τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα 28 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες συλληφθέντες», πρόσθεσε, ενώ κατήγγειλε την παρουσία της αστυνομίας και την παρεμπόδιση της διαδήλωσης να φτάσει έξω από τη χιλιανή πρεσβεία.

«Καταδικάζουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που υποκινεί πραξικοπήματα ενάντια στους λαούς της περιοχής, την ΕΕ για την υποκριτική της στάση, η οποία μάλιστα θεωρεί τη Χιλή πρότυπο ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γιατί "προάγει" τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη Χιλή πραγματοποιούνται σημαντικοί αγώνες, χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι μαζικά διεκδικούν, συμμετέχουν στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση Πινιέρα, αγωνίζονται με σθένος και αυτοθυσία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι συνολικά με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Μοναδική διέξοδος από τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, μοναδική ελπίδα για τους λαούς είναι η πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Οι λαοί θα νικήσουν!», κατέληξε ο Π. Καγιάννης.

Στο υπόμνημα η ΚΝΕ απαιτεί μεταξύ άλλων: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των διαδηλωτών. Να τερματιστεί η κρατική καταστολή. Κάτω τα χέρια από τους Χιλιανούς κομμουνιστές. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες, τους τραυματισμούς και τη φυλάκιση των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ