Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Σάββατο η πρεμιέρα για τον «Νίκο Πλουμπίδη»

Το Σάββατο 23 Νοέμβρη, στις 21.00, στο «Θέατρο της Ημέρας» (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, Μετρό «Πανόρμου») θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Νίκος Πλουμπίδης», το οποίο αναφέρεται στη ζωή και την αγωνιστική δράση του στελέχους του ΚΚΕ Ν. Πλουμπίδη.

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00.

Οπως σημειώνει ο Βασίλης Κολοβός, που ερμηνεύει τον Ν. Πλουμπίδη και υπογράφει και τη σκηνοθεσία: «Ο Νίκος Πλουμπίδης δεν είναι μόνο η ηρωική μορφή ενός στελέχους του ΚΚΕ και κομμουνιστή μάρτυρα, αλλά και μια σπουδαία προσωπικότητα που δίδαξε τις γενιές που ακολούθησαν με το ήθος του και την πίστη στην ιδεολογία του. Ηταν διακαής μου πόθος να ανεβάσω στη σκηνή ένα μέρος από τη ζωή και την αγωνιστική δράση του κομμουνιστή Νίκου Πλουμπίδη. Προσπάθησα με σεβασμό να προσεγγίσω τη ζωή και την αγωνιστική του δράση. Μέσα από τη ροή της παράστασης παρακολουθούμε τη δράση του και ιδιαίτερα τα τελευταία δραματικά χρόνια, τόσο τα δικά του όσο και του κινήματος, ο δε κύκλος κλείνει με την εκτέλεσή του.

Ο Νίκος Πλουμπίδης απέδειξε ότι η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός και η πίστη στην ιδεολογία και τα ιδανικά ενός κομμουνιστή αγωνιστή δεν είναι λόγια, αλλά στάση ζωής. Το περιγράφει άλλωστε σε ένα από τα γράμματά του: "Κρατιέμαι με τα δόντια στη ζωή για να δώσω ακόμα δυο μάχες, τη μάχη της δίκης και τη μάχη του εκτελεστικού αποσπάσματος"».

Συντελεστές: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος (ιστορική έρευνα - κείμενα), Βασίλης Κολοβός (δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία), Στράτος Σαραντίδης (σκηνικά - κοστούμια), Φίλιππος Περιστέρης (μουσική), Ακης Αποστολίδης (φωτισμοί).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κολοβός, Ολγα Μουργελά, Χάρης Αρώνης, Τάσος Ράπτης.

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2106929090, 2106995777 και για γκρουπ στο 6944750329.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ