Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δύσκολα τεστ για τους «αιώνιους»

Με εκτός έδρας δοκιμασίες για τους δύο εκπροσώπους της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ξεκινά σήμερα η βδομάδα των διπλών υποχρεώσεων (9η και 10η αγωνιστική). Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας (19.30 - Novasports 2) και οι «ερυθρόλευκοι» την Μπάγερν στο Μόναχο (21.30 - Novasports 1).

ΠΑΟ: Στα δύσκολα με σκοπό να επανέλθει

Την επιστροφή στις νίκες επιζητεί ο Παναθηναϊκός στη Λιθουανία, μετά την εντός έδρας ήττα από την Αλμπα Βερολίνου. Η ευρεία νίκη επί του Ιωνικού για το πρωτάθλημα έφτιαξε κάπως το κλίμα στην ομάδα, που ήταν πολύ άσχημο μετά την ήττα - σοκ από την Αλμπα και τον εξίσου οδυνηρό αποκλεισμό από τον Προμηθέα Πάτρας στο Κύπελλο, και τώρα οι «πράσινοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτό, σε μια δύσκολη έδρα. Θα το επιχειρήσουν πλήρεις, καθώς εντάχθηκε στην αποστολή και ο Φριντέτ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στη βαθμολογική και ψυχολογική αξία των εκτός έδρας νικών στην Ευρωλίγκα αναφέρθηκε ο υπηρεσιακός τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, τονίζοντας πως μια τέτοια στο Κάουνας θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Χαρακτήρισε τη Ζαλγκίρις δυνατή ομάδα η οποία γίνεται πιο επικίνδυνη από το ότι προέρχεται από δύο ήττες. Εστίασε δε στο ρυθμό και τα ριμπάουντ ως τους δύο βασικούς παράγοντες που θα κρίνουν το παιχνίδι.

Ολυμπιακός: Να ανέβει περισσότερο

Με τη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ να έχει βελτιώσει το κλίμα, ο Ολυμπιακός ψάχνει το «διπλό» στο Μόναχο προκειμένου να ανέβει περισσότερο στη βαθμολογία. Ο τεχνικός της ομάδας Κεστούτις Κεμζούρα δήλωσε ευχαριστημένος από την τελευταία εμφάνιση των παικτών του και κυρίως από το πάθος που έδειξαν για τη νίκη και αυτά ζήτησε και απέναντι στην Μπάγερν, την οποία χαρακτήρισε ομάδα συγκροτημένη, με αξιόλογους σουτέρ και η οποία παίζει σκληρό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί επίσης χωρίς προβλήματα απουσιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ