Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ
Σήμερα η συναυλία συμπαράστασης ενάντια στην κυβερνητική ΠΝΠ

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Συναυλία συμπαράστασης ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης διοργανώνει σήμερα o Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα ενώνουν τη φωνή τους με το ΚΕΘΕΑ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να πλήξει τη θεραπευτική του πρόταση.

Εργαζόμενοι, μέλη και απόφοιτοι θεραπευτικών προγραμμάτων, Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, φίλοι και εθελοντές θα βρίσκονται όλοι εκεί.

Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Alex K. & Stef (Last Drive). Φοίβος Δεληβοριάς. Στάθης Δρογώσης. Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια). Μαυρογιώργης. Γιώτα Νέγκα. Panx Romana. Παναγιώτης Σκουλάς. Χορδές (ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ). Συμμετέχουν οι καλλιτεχνικές ομάδες του Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Στο χώρο θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα του ΚΕΘΕΑ και των Συλλόγων Οικογένειας των θεραπευτικών προγραμμάτων.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας: Να ανακληθεί η ΠΝΠ

Αιχμή της παρέμβασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την περασμένη Δευτέρα ήταν η αντίθεση στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης, με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα και επισήμανε:

«Το ζήτημα της ΠΝΠ με την οποία η κυβέρνηση καταλύει το αυτοδιοίκητο στο ΚΕΘΕΑ αφορά άμεσα την πόλη. Στην Αθήνα λειτουργούν, εκτός από τις κεντρικές υπηρεσίες, 6 προγράμματα του ΚΕΘΕΑ (ΑΛΦΑ Αλκοόλ, ΔΙΑΒΑΣΗ, ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ΕΞΕΛΙΞΙΣ, MOSAIC μετανάστες, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΤΡΟΦΗ), με 5 συμβουλευτικά κέντρα, 6 θεραπευτικές κοινότητες, 4 μονάδες κοινωνικής επανένταξης και 3 μονάδες οικογενειακής υποστήριξης. Μιλάμε δηλαδή για ένα ολοκληρωμένο πλέγμα φορέων, οι οποίοι δίνουν μάχη ενάντια στα ναρκωτικά.

Εμείς συμφωνούμε με τη λειτουργία των "στεγνών" προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και πρέπει να συζητήσουμε πώς αυτή η εξέλιξη επηρεάζει αρνητικά τα "στεγνά" προγράμματα. Ακόμη, οφείλουμε να συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για τα shooting rooms και τα κέντρα που πωλούν στην Αθήνα χασίς για ψυχαγωγική χρήση, όμως, σήμερα προέχει να πάρουμε θέση αντίθεσης στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το θέμα αφορά την πόλη και τον αγώνα που δίνουν για τη ζωή εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χωρίς καμία βασική αντίληψη, η οποία πιστεύουμε ότι είναι η κυρίαρχη στο πώς πρέπει να σταθούμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Την Τετάρτη είναι η συναυλία των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ. Επίσης, είναι αυτές οι μέρες που κρίνεται η υλοποίηση αυτής της απόφασης, γι' αυτό και ζητήσαμε έγκαιρα μια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ολες οι παρατάξεις στήριξαν το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την κατάργηση της ΠΝΠ εκτός από την κυβερνητική παράταξη «Αθήνα Ψηλά», με τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη να αναπαράγει την προπαγάνδα και την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για το θέμα.

Βέβαια, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ μπαίνει στο στόχαστρο, καθώς είχε αποπειραθεί η κατάργησή του άλλες δύο φορές από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με υπουργό Υγείας τον Κ. Στεφανή και τον Ανδ. Λοβέρδο). Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει βάλει μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την υπογραφή του στην υπονόμευση του χαρακτήρα της απεξάρτησης με σειρά νομοθετημάτων για τους χώρους εποπτευόμενου θανάτου, την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, την κατακρεούργηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το ΚΚΕ εξακολουθεί να παλεύει με όλες τις δυνάμεις του μέσα στην κοινωνία, στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, στα εργατικά σωματεία όχι μόνο για να μην περάσει η αυταρχική ΠΝΠ, αλλά για να διαφυλαχθεί ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ και να ενισχυθεί με την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προγραμμάτων, με πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση, όπου υπάρχει ανάγκη, για «μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά».

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις

Ανακοινώσεις αντίδρασης στην κυβερνητική ΠΝΠ εξέδωσαν τις τελευταίες μέρες: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», Παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Καλαμάτας, Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ