Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(Τεύχος 183, ΙΟΥΛΗΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ)

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 183 (ΙΟΥΛΗΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ)
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 183 (ΙΟΥΛΗΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ)
Οδεύοντας προς το 15 Συνέδριο της, που γίνεται 9 - 10 Νοέμβρη, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στο τεύχος 183 του περιοδικού «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» που κυκλοφορεί δημοσιεύει σχετική εγκύκλιό της και καλεί τους αγωνιστές, απογόνους και φίλους της Αντίστασης και του ΔΣΕ να συμμετάσχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες που προηγούνται αυτόν το μήνα.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα, όπως πάντα, περιεχόμενα του περιοδικού περιλαμβάνονται πλούσιο ρεπορτάζ για το διήμερο της της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης, το Καρπενήσι, και για την εκδήλωση τιμής που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο - Μουσείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο, στο Γράμμο.

Στο περιοδικό, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί κατακτητές και στα 70 χρόνια από το τέλος της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αναδημοσιεύεται άρθρο του Ν. Ζαχαριάδη για το χαρακτήρα του ΔΣΕ (Λαϊκός Επαναστατικός Στρατός). Επίσης, για τις τελευταίες μάχες της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ τον Αύγουστο του 1949 και για τη σημαντική προσωπικότητα και δράση του διοικητή της 108ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, συνταγματάρχη Παναγιώτη Ζάρα.

Ενδιαφέρουσα ύλη υπάρχει σε όλες τις στήλες του περιοδικού. Ειδικότερα, στη στήλη «ΕΠΕΤΕΙΟΙ» δημοσιεύονται ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Ηλέκτρα Αποστόλου, τον Νίκο Πλουμπίδη, για το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Στη στήλη «ΡΕΠΟΡΤΑΖ» περιέχεται πλούσιο υλικό από πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων των Παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, περιλαμβάνονται ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ από τους ηρωικούς αγώνες της Αντίστασης κ.λπ.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ