Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κάλεσμα της ΚΝΕ για ανάδειξη αγωνιστικών μαθητικών συμβουλίων

Κάλεσμα στους μαθητές για ανάδειξη αγωνιστικών μαθητικών συμβουλίων, μπροστά στις εκλογές των 5μελών και 15μελών στα σχολεία, απευθύνει η ΚΝΕ με τετρασέλιδη ανακοίνωση που δηλώνει «Δεν πάμε "αδιάβαστοι" στο σχολείο! Ξέρουμε τα δικαιώματά μας!».

«Ακόμα μία σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει... Τα σχολεία σε όλη τη χώρα άνοιξαν και πάλι με προβλήματα και ελλείψεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί κατά γράμμα το νόμο Γαβρόγλου και έχει επιπλέον εξαγγείλει την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και εξετάσεις σε κάθε τάξη για τον τελικό βαθμό του απολυτηρίου, ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια που θα καθορίζεται από το υπουργείο Παιδείας... Και οι μαθητές; Τι μπορούν να κάνουν απέναντι σε όλη αυτήν την κατάσταση;», ρωτάει η ΚΝΕ και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η ανάδειξη εκατοντάδων αγωνιστικών μαθητικών συμβουλίων σε όλη την Ελλάδα θα είναι ένα βήμα στην οργάνωση των αγώνων των μαθητών για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα! Εκατοντάδες αγωνιστές μαθητές σε ακόμα περισσότερα μαθητικά συμβούλια σε όλη τη χώρα σημαίνει πως θα δυναμώσει η συζήτηση μεταξύ των μαθητών, θα ακούγεται η αλήθεια, θα παίρνονται πρωτοβουλίες για αγωνιστικές και άλλες δράσεις για ό,τι απασχολεί τους μαθητές μέσα και έξω από το σχολείο, θα γίνεται πιο όμορφη η καθημερινότητα των μαθητών στο σχολείο. Θα είναι πιο έτοιμοι συνολικά οι μαθητές να απαντήσουν σαν μια γροθιά στα συντριπτικά χτυπήματα που δέχονται στο δικαίωμά τους στην ολόπλευρη μόρφωση, αφού θα είναι περισσότερο και καλύτερα οργανωμένοι, ενωμένοι και συντονισμένοι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΝΕ θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ