Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ

Αγαπητέ «Ρ»

Οι Γερμανοί ξανάρχονται!

Ιωαννίδης Κ. Ι., Ν. Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα. Εγινε κι αυτό! Γερμανικά στρατεύματα θα πάνε στο Αφγανιστάν! Ο Γκ. Σρέντερ πέτυχε στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας να ψηφίσουν υπέρ της αποστολής γερμανικών στρατευμάτων, στο Αφγανιστάν.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Γερμανοί στη Βοσνία, όταν πρώτοι μαζί με τις ΗΠΑ έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή να στείλουν δικά τους στρατεύματα εκεί, κάτι που πολύ το επιθυμούσαν, τώρα με τις ευλογίες των ΝΑΤΟ -ΕΕ και με την έγκριση των ΗΠΑ, το πετυχαίνουν. Κάνουν την πρώτη εξόρμηση, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εκτός συνόρων, αφού οι ΗΠΑ ξεκίνησαν νέο παράλογο «παγκόσμιο» πόλεμο, με πρόσχημα την τρομοκρατία και απαιτούν από τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ - ΕΕ και άλλα κράτη, εκτός αυτών των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, να τους συνδράμουν στα νέα εγκληματικά τους σχέδια.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται, λοιπόν, και οι λαοί όλου του κόσμου πρέπει να ξεσηκωθούν για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Οι λαοί όλου του κόσμου πρέπει να βάλουν φραγμό τώρα, στο νέο εγκληματικό πόλεμο, να υψώσουν οδοφράγματα στα όργανα καταστροφής των πολιτισμών, στα όργανα του πολέμου, χωρίς όρια, που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους και όπου, δυστυχώς, συμμετέχει και η Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ, αλλά και άλλων πολιτικών δυνάμεων, δε λέει ποτέ όχι στις εντολές των ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Οι λαοί όλου του κόσμου με αγώνες, μαζικούς, αντιπολεμικούς - αντιιμπεριαλιστικούς, θ' ανατρέψουν τα σχέδια των πολεμοκάπηλων, θα εντείνουν τους αγώνες για τη ζωή και για παγκόσμια ειρήνη.

Αναπόφευκτη νίκη

Θωμάς Ακρωτηριανάκης, Αθήνα. Πιστεύω ότι ο σοσιαλισμός θα είναι αδύνατο να ανατραπεί, όταν και μόνο όταν θα νικήσει, για πρώτη φορά, και σε αναπτυγμένη καπιταλιστική -ιμπεριαλιστική χώρα. Επίσης πιστεύω ότι τότε και μόνο τότε, θα ξεπεράσει τον καπιταλισμό στο συνολικό όγκο των παραγωγικών δυνάμεων (και όχι μόνο στο ρυθμό ανάπτυξης αυτού του όγκου). Λίγο μετά, θα έρθει η ιστορικά αναπόφευκτη παγκόσμια επικράτηση του σοσιαλισμού. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ