Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Κλιμακώνει τον εκβιασμό στους εργαζόμενους στα «κόκκινα» δάνεια

Με επιστολή της προς τους 1.300 εργαζόμενους του τμήματος «κόκκινων» δανείων (RBU), η Τράπεζα Πειραιώς ουσιαστικά τους εκβιάζει να αποδεχθούν τη μεταφορά στην εταιρεία «Intrum», στην οποία μεταβίβασε τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, προαναγγέλλοντας απολύσεις από το «πλεονάζον προσωπικό».

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς. Σημειώνει ότι «κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα, στις οποίες υποχρέωσαν τη διαβόητη ΟΤΟΕ οι ίδιοι οι συνάδελφοι, υπογράφηκε η γνωστή συμφωνία για τον "εθελοντικό" χαρακτήρα της μετακίνησης στην εισπρακτική. Τράπεζα, ΟΤΟΕ, Σύλλογος Πειραιώς και άλλοι πίστευαν ότι έτσι μπορούσαν να "ηρεμήσουν τα πνεύματα"» και ότι «θα πειστούν οι συνάδελφοι να μετακινηθούν με τη θέλησή τους. Δεν τους βγήκε. Εννιακόσιοι συνάδελφοι είπαν ΟΧΙ. Τους απέμειναν μόνο στελέχη. Η εισπρακτική ξεμένει από εργαζόμενους».

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» καταγγέλλει το απαράδεκτο mail που έστειλε η τράπεζα στους εργαζόμενους, με το οποίο «απειλεί με ανάκληση της υπογραφής της τράπεζας για "εθελοντική" μετακίνηση».

«Καμιά υποχώρηση» τονίζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο». «Καταθέτουμε οργανωμένα, κατά τμήμα, μαζικά την εναντίωσή μας (κι άστους να φωνάζουν, να εκβιάζουν και να απειλούν). Αν είναι κάποιοι να φύγουν δεν θα είναι οι εργαζόμενοι. Να απαιτήσουμε από όλους τους συλλόγους και την ΟΤΟΕ να προκηρύξουν άμεσα προειδοποιητική απεργία, τη βδομάδα αυτή. Να εξουσιοδοτήσουν για άμεσες συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλο το επόμενο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ