Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Με εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις, πρωτεύουσες νομών και νησιά συνεχίζεται το ταξίδι του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» τις επόμενες μέρες με κορύφωση στην Αθήνα στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη.

Παρασκευή 30 Αυγούστου

Σπάρτη, στο Πάρκο Ευαγγελίστριας. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Γρεβενά, στην πλατεία Λαχαναγοράς. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 31 Αυγούστου

Κατερίνη, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στο θεατράκι του Πάρκου. Θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, και θα παρουσιαστεί αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και λαϊκό γλέντι.

Αίγιο, στην πλατεία Ποσειδώνα. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Ζάκυνθος, στην πλατεία Σολωμού. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι.

Κεφαλονιά, στην πλατεία Περιφέρειας στο Αργοστόλι. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Στέλιο Μαγαλιό.


Κως, στο Πάρκο Ιπποκράτη. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Πρέβεζα, στο Κηποθέατρο «Γ. Ρίτσος». Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ. Χιπ χοπ συναυλία με τους «Rebellion Connexion» και συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Λευκάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Βαγγέλης Μαρκαντώνης θα παρουσιάσουν αφιέρωμα στα τραγούδια του αγώνα των εργατών και των λαών, με τίτλο «Ψωμί και Τριαντάφυλλα».

Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού. Θα μιλήσει η Βασιλική Γκιόκα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.

Κόρινθος, στον Φλοίσβο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Πελοποννήσου. Θα πραγματοποιηθούν συναυλία και λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 1 Σεπτέμβρη

Κατερίνη, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο θεατράκι του Πάρκου, θεατρική παράσταση με το έργο «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο σε θεατρική απόδοση της Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα.

Λήμνος, στο λιμάνι της Μύρινας. Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
  • Σήμερα Πέμπτη: Στο Αμύνταιο Φλώρινας, στις 21.00, στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου, με ομιλητή τον Νώντα Στολτίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι με τους «Τρίο AVERTUS».
  • Αύριο Παρασκευή:

-- Στην Καλαμαριά, στα γραφεία του ΚΚΕ, προβολή ταινίας.

-- Στην Ιστιαία, στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Γιώργο Πισσάκη, Νίκο Βαλή και Παναγιώτη Τόγια.

-- Στον Λαύκο στο Νότιο Πήλιο, στην πλατεία, στις 20.30, με προβολή του Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Κόμματος «Ο δρόμος μας» και χαιρετισμό από τον Αποστόλη Στεργιόπουλο, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

-- Στην Ελασσόνα, με ομιλητή τον Παναγιώτη Κοδέλα, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, τουρνουά πινγκ - πονγκ, παιχνίδι για μαθητές Γυμνασίου και λαϊκό γλέντι.

  • Σάββατο 31 Αυγούστου: Στην Καρδίτσα, στο Παυσίλυπο, παιχνίδι για μαθητές.
  • Κυριακή 1 Σεπτέμβρη:

-- Στο Αρδάνι Τρικάλων, με συζήτηση για το σχολείο και τις θέσεις της ΚΝΕ με ομιλήτρια την Στέλλα Κριμνιώτη, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και προβολή βίντεο.

-- Στην Αχαράβη Κέρκυρας, στις 8 μ.μ., με προβολές και συζήτηση με θέμα «Ζωή με δικαιώματα ή ζωή με ευκαιρίες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ