Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε ο δήμαρχος Πατρέων, σχετικά με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που ξεκινούν την Κυριακή 25 Αυγούστου. Ο δήμαρχος εξήγησε την απόφαση της διοίκησης του δήμου Πατρέων να μη συμμετάσχουν ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή στις επίσημες εκδηλώσεις, καθώς και το γεγονός ότι απέσυρε τον εκπρόσωπο του δήμου από την Οργανωτική Επιτροπή.

Αιτία γι' αυτήν την απόφαση είναι το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του δήμου, από το 2017 μέχρι και τώρα, προκειμένου οι υποδομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα έργα που τις συνοδεύουν, να αξιοποιηθούν μετά τους αγώνες, προς όφελος των κατοίκων και της νεολαίας, δεν υπήρξε καμιά ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο δήμαρχος θύμισε πως στις 30 Αυγούστου 2017, μετά από θετική εισήγηση της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα τη διεκδίκηση των αγώνων, προκειμένου μεταξύ άλλων να αποκομίσει η Πάτρα υποδομές, που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, για ελεύθερη, δωρεάν χρήση από τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να μείνει στην πόλη μας μόνο η άμμος από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Η χειρότερη εκδοχή που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, όταν αναλαμβάναμε μια τέτοιου μεγέθους αθλητική εκδήλωση». Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι μιας χρήσης, κάτι που σημαίνει πως δεν δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης με κριτήριο τις ανάγκες του λαού της πόλης και ανάπτυξης αυτών των αθλημάτων.

Ο Κ. Πελετίδης δήλωσε ακόμα πως ο δήμος θα συμμετάσχει και θα συνεισφέρει σε ό,τι είναι απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι ανακοίνωσε πως από σήμερα θα ξεκινήσει με προσωπικό και μηχανήματα τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου της Αγυιάς - παρότι δεν είναι ο δήμος ιδιοκτήτης του κολυμβητηρίου - και τη διαμόρφωσή του σε χώρους στάθμευσης για τις ανάγκες των επισκεπτών των αγώνων. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου παραμένει άσχημη, μόλις τρεις μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ