Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Προμηθέας» στην Πάτρα

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα παρουσιάζεται σήμερα στις 9.30 μ.μ., από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, για δεύτερη μέρα, η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Σταύρος Σ. Τσακίρης, και το ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει η Κάθριν Χάντερ, βραβευμένη με Olivier Award ως καλύτερη ηθοποιός. Στο πλευρό της: Ο Νικήτας Τσακίρογλου κρατά το ρόλο του αφηγητή, ο Δημήτρης Πιατάς υποδύεται τον Ηφαιστο, η Πέγκυ Τρικαλιώτη την Ιώ, ο Γεράσιμος Γεννατάς κρατά το ρόλο του Ωκεανού και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης το ρόλο του Κράτους. Το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωνσταντίνος Νικούλι. Ο εννιαμελής χορός έχει ως Κορυφαίο το παλαιό στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Δημητριάδη. Τα σκηνικά του Κώστα Βαρώτσου. Ο Γιάννης Μετζικώφ σχεδίασε τα κοστούμια και τις μάσκες και ο Ιταλός Μαρτσέλο Μάνι επιμελήθηκε την κίνηση.

  • Η καλοκαιρινή περιοδεία του «Προμηθέα» συνεχίζεται αυτήν τη βδομάδα με παραστάσεις: Την Παρασκευή 16 Αυγούστου στους Δελφούς στο Θέατρο «Φρύνιχος», το Σάββατο 17 Αυγούστου στο Βόλο στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και την Κυριακή 18 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Ολύμπου και Θάσου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ