Τρίτη 6 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ανάγκη και δικαίωμα η Προσχολική Αγωγή

«

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νηπιαγωγεία της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς αναδεικνύονται με τον πλέον δραματικό τρόπο στον ευαίσθητο χώρο της Προσχολικής Αγωγής οι συνέπειες της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των ΕΕ - ΟΟΣΑ - κυβερνήσεων στην Παιδεία». Τα παραπάνω τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή.

Το ΕΚΙ επισημαίνει τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, που νομοθέτησε τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, και της τωρινής, που συνεχίζει τα ίδια και χειρότερα. Αναφέρεται σε οξυμένα προβλήματα κυρίως στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου διαπιστώνεται ότι τα νήπια δεν χωράνε στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία (7ο, 28ο κ.ά.), δημιουργούνται πληθωρικά τμήματα, νήπια μένουν εκτός του νηπιαγωγείου της γειτονιάς τους και οι γονείς τους θα υποχρεωθούν από το Σεπτέμβρη να τα μετακινούν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ιδιαίτερα αναφέρεται στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής σχετικά με το πρόβλημα στέγασης του 1ου Νηπιαγωγείου.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει το ΕΚΙ, χιλιάδες παιδιά αποκλείστηκαν από τους παιδικούς σταθμούς. «Οι κούφιες υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ διαδέχτηκαν τις ανέξοδες διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι "κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών". Και οι δύο όμως κυβερνήσεις, χτεσινή και σημερινή, μετατρέπουν το δικαίωμα των παιδιών μας σε εμπόρευμα και ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης», σημειώνει μεταξύ άλλων, απαιτώντας «σήμερα, και όχι όποτε είναι "δημοσιονομικά εφικτό", να έχουν όλα τα παιδιά - από τη γέννησή τους μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο - θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν, χωρίς voucher και τροφεία. Επίσης, άμεσα μέτρα για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτίρια, αίθουσες και προσωπικό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλα εμπόδια για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες(2019-08-21 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία(2019-08-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας(2017-11-24 00:00:00.0)
Ταξικοί φραγμοί από τα σπάργανα(2009-08-04 00:00:00.0)
Διέξοδος η Ενιαία Λαϊκή Παιδεία(2009-05-28 00:00:00.0)
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση και αποκέντρωση(2007-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ